Yapımına 18 Şubat 2012 ‘de başlanan ve 15 Kasım ‘da bitirilmesi planlanan Rauf Denktaş Kültür Merkezi 2015 Ağustos olmasına rağmen inşaatı bile henüz bitirilemedi.

15 Kasım ‘da açılacaktı !

15 Kasım 2012 tarihinde merkezi açmayı planladıklarını söyleyen Sarıgül: “KKTC’nin kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım’da merkezin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Serdar Denktaş’la birlikte yapmayı hedefliyoruz.” demişti. Ancak her şey planlandığı gibi gitmedi ve Ayazağa’nın Şişli’den alınıp, Sarıyer’e bağlanmasıyla birlikte Kültür Merkezi ‘nin yapımı da sekteye uğradı.

Şişli M.Y.O. ‘ya devredildi

2013’ün Nisan ayında Mustafa Sarıgül Şişli Belediye Meclisi’ni olağanüstü topladı ve bir karar alındı. Bu karara göre Kültür Merkezi’nin de aralarında bulunduğu toplam 4 taşınmaz Şişli M.Y.O. ‘ya süresiz olarak kiralandı. Daha sonra bu karara sert tepki gösteren AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı, kararı mahkemeye taşıdı ve yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Yine aynı senaryo

Ancak bu karara rağmen 2013’ün Kasım ayında yine toplanan Meclis, bu konuyu gündeme taşıdı. Kararı kabul eden meclis üyeleri bu sefer toplam 3 taşınmazı Şişli M.Y.O.’ya 30 seneliğine kiraladı. Bu karara yine sert tepki gösteren AKP Sarıyer İlçe Teşkilatı, Şişli Belediyesi’nin aldığı bu kararı yine mahkemeye taşıdı.

Dava nedeniyle inşaat yavaşladı

Tekrar dava açılmasından sonra inşaat iyice yavaşladı. Yerel Seçimler nedeniyle hızlanan ve seçimlerden önce açılması beklenen merkez açılmadı. Mustafa Sarıgül İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını da kaybedince Rauf Denktaş Kültür Merkezi iyice arapsaçına döndü.

Daha sonra mevcut Şişli Belediye Başkanı’yla da ters düşen Mustafa Sarıgül, Rauf Denktaş Kültür Merkezi hakkında karar aldıramadı, Hayri İnönü ise bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

Yaz aylarının gelmesiyle inşaat hızlandı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nin çalışmaları hızlandırıldı. İçeride devam eden tadilatın nedeninin ise, bu zamana kadar Kültür Merkezi olarak inşaa edilen binanın kabuk değiştirmesi. İddialara göre şuan merkezin içerisinde devam eden hummalı çalışmanın sebebi, Kültür Merkezi’nin eğitim alınacak bir okula dönüştürülmesi.

Ayazağa Gazetesi