Yeni yıl öncesi 2016’nın değerlendirmesini yapan 2017 ile ilgili olarak da temennilerini dile getiren CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Acı bir yılı, zor bir yılı, kötü bir yılı, geride bıraktık.”dedi.
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Sarıyer ilçe örgütü olarak 2016 yılında birçok alanda ülkede yaşanılan gündemlerle ilgili faaliyetlerimiz, 2017 yılında da daha güçlü, daha ses getirici, sokak sokak, ev ev eylem ve etkinliklerimiz artarak sürecektir.”dedi.

MUTLU YILLAR

Yeni yıl öncesi yazılı bir basın açıklamasıyla yeni yıl mesajı veren Mehmet Deniz, “Sarıyer ilçe örgütü olarak 2016 yılında birçok alanda ülkede yaşanılan gündemlerle ilgili faaliyetlerimiz, 2017 yılında da daha güçlü, daha ses getirici, sokak sokak, ev ev eylem ve etkinliklerimiz artarak sürecektir. Bu ülke güvenli bir ülke olacak, durum kontrol altına alınacak, gerçekçi çözümler üretilecektir. Yeter ki korkmayalım, yılmayalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Halkımızın ve CHP kadrolarının içten ve dıştan gelecek saldırıları bertaraf etme gücü ve yeteneği vardır.  Mutlu ve umutlu yıllar.”dedi.

KÖTÜ BİR YILI GERİDE BIRAKTIK

2016’nın değerlendirmesini yapan Deniz, “Acı bir yılı, zor bir yılı, kötü bir yılı, geride bıraktık. Bütün bunların yanında ilçe olarak teröre darbeye karşı, bütün kurumlar ortak bildiriler ortak toplantılar yaptılar. CHP’li Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç başarılı çalışmalarına devam etti. Yeşilçam’ın sanatçıları Sarıyer’de açılan parklara isimleri verilerek ölümsüzleştirildi.Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yaratan kadınlarımızın Sarıyer’de yeni yapılan parklara isimleri verildi. Anıtları dikildi. Şehit üsteğmen Uğur Taşçı’nın ismini taşıyan dev spor kompleksi Ferahevler’de tamamlandı. Ayazağa 1/1000’lik planlar onaylandı. 30 yıllık hayal Belediye hizmet binasında sona gelindi. Yaşanılan bu acı günlerin yanında birazda olsa içimiz ferahladı.”dedi.

KRONİKLEŞEN PATLAMALAR

Deniz yeni yıl mesajında şunlara da yer verdi: “Ülkemiz ve coğrafyamız çok zor günler yaşıyor ve yaşatılıyor. Kronikleşen patlamalarda her gün onlarca insanımız hayatını kaybediyor, milyonlarca insanımız yaşadıkları yerlerden göç ettiriliyor, kısaca yaşam hakları ihlal ediliyor.15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası yaşananlar ekonomisi çökmüş, işsizlik, hayat pahalılığı hat safhaya ulaşmış, can ve mal güvenliğimiz kalmamıştır. Yaşananların sonucu olarak, Türkiye bu girdapta uluslararası ilişkilerden koparılmış yalnız kalmıştır. Bütün bu yaşananlar her ne kadar özür dileriz, kandırıldık denilse de devletin bütün kurumlarındaFetö örgütünün palazlanmasına göz yuman , 14 yıllık AKP iktidarında ki yanlış uygulamaların toplamının bir sonucudur.”

SARIYER’DE NASİBİNİ ALDI!

Sarıyer’de yaşanan olumsuzluklara da değinen Deniz, “Ülkemizde yaşanan bu olumsuz tablodan ilçemizde nasibini almış, Maslak’taki mikser kazaları, Çayırbaşı’nda korsan taksici kavgaları, FSM (Armutlu)’nun yeniden risk alanı ilan edilmesi, hafriyat kamyonunun Ferahevler’de 2 kardeşi ezmesi, darbe gecesi borsa binasında ki çatışmada kaybettiğimiz vatandaşlarımız, Kazım Karabekir Mah. freni patlayan minibüste ölen ve yaralanan vatandaşlarımız, Acıbadem hastanesi hemşiresi Ayşegül Terzi’ye giyim kuşamdan dolayı yapılan saldırı, İBB’sinin sahilde korkuluk yapmadığı için denize düşüp boğulan vatandaşlarımız, Beşiktaş’taki patlamada kaybettiğimiz Koç üniversitesi öğrencisi Yasin Görkem Yazıcı, çalınan İSKİ logar kapağı nedeni ile kuyuya düşerek hayatını kaybeden belediye temizlik işçimiz, Şırnak’ta kaybettiğimiz Ferahevler mahallesinden şehit üsteğmen Uğur Taşçı… Bunun gibi ilçemiz Sarıyer’de bu yıl çok kayıp verdi ve yığınla olumsuzluklar yaşadık.”diye konuştu.

CUMHURİYETİ KURAN BU ÜLKE HALKINA GÜVENİYORUZ

Deniz açıklamasını şöyle tamamladı: “Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, AKP’nin hazırlamış olduğu diktatörlük anayasa teklifi, var olan huzursuzluğu hat safhaya ulaştırdı. Türkiye ya, 100 yıl öncesine dönecek padişahlık sistemini benimseyecek, yasama yürütme ve yargının bütün yetkileri tek adama verilecek, ya da Türkiye’de Cumhuriyet Demokratik ve laik parlamenter sistem daha da güçlenerek  yoluna devam edecektir. Türkiye’de gelinen bu noktada yönetenlerin hiç sorumluluk almamaları düşündürücüdür. Sürekli düzenlenen saldırılarla, insanların güzel duyguları kırılmak, gelecek kaygısı yaratılmak isteniyor. Yönetim zafiyetinden faydalanan teröründe tam istediği budur. Biz bu Cumhuriyeti kuran bu ülke halkına güveniyoruz. Bütün kesimlerin bir birine anlayış içerisinde esnek tavırlar beslemesi dağılmayı önleyecektir.”

http://www.sariyerposta.com/