24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında İYİ Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayları Özcan Pehlivanoğlu, Av. Füsun Mehlika Toca, İlçe Başkanı Op. Dr. Cengiz Tamer, Sarıyer'in ilk Belediye Başkanı Ali Sandıkçı ve ilçe yöneticileri gazetemizi ziyaret etti.

24 Haziran seçim çalışmaları için Sarıyer’de bulunan İYİ Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayları Özcan Pehlivanoğlu ve Av. Füsun Mehlika Toca, adaylık çalışmaları hakkında Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na samimi açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’nin gazetemize yaptığı ziyaretten satır başları:

“Sarıyer Posta Gazetesi objektif yayın yapıyor”

Yerel basının sorumluluklarının da konuşulduğu görüşmede açıklamalarda bulunan Füsun Mehlika Toca, basına ve basın emekçilerine önem verdiklerini belirterek: “Basın bizlere kapatılmış vaziyette. Biz teşkilatlarımız, internet medyası ya da kendi imkânlarımız el verdikçe tanıtımımızı yapıyoruz. Sizinde bu anlamda objektif yayın yaptığınızdan dolayı memnuniyet duyuyor, başarılar diliyoruz” dedi.

“Oyumuzu anketlerde göstermiyorlar”

Pehlivanoğlu’nun “Yeni kurulmuş bir parti olarak beklediğiniz oy oranı beklentiniz nedir?”  sorusuna, İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Füsun Mehlika Toca, “Her ne kadar yapılan anketlerde gerçek oy oranımız belirtilmese de çok ciddi anlamda bir oyumuz olduğunu görüyoruz. Bizim yaptırdığımız anketlerde seçim ikinci tura kalmıyor. Bu oylamadan sonra milletvekili aritmetiğinin bozulmaması içten değil. İlk turda Sayın Meral Akşener, cumhurbaşkanı olacak” şeklinde konuştu.

“Kadınlardan büyük teveccüh görüyoruz”

24 Haziran seçimlerinde kadınların büyük rol alacağının altını çizen Toca, “Adaylık çalışmalarımızda gençlerden, özelliklede kadınlardan büyük ilgi görüyoruz. Genel başkanımız Meral Akşener’in kadınlar üzerinde önemli derecede etkisi var. Bu durum seçimlere de yansıyacak ve Türk kadınının desteğiyle İYİ Parti iktidara gelecek” ifadelerini kullandı.

“Seçim kararına herkes saygı duymalı”

İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan Özcan Pehlivanoğlu, “Ülkede ihtiyaç hasıl olduğu için İYİ Parti’yi kuruldu. Ve bu aile büyüdü, genişledi ve şimdi milyonlara hitap etmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar kısa sürede kurulup önüne konulan bütün engelleri aşıp seçime giren başka bir parti yok. Aslında 24 Haziran erken değil baskın seçimdir. Çünkü bu karar alınmadan önce seçim isteyenlere vatan haini muamelesi yaptılar. Seçim iptali iddiaları doğru ise Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı makamında oturma imkânı kalmadı. AK Parti iktidarı fiili olarak sona ermiştir. Halkın vereceği karara tüm liderler saygı duymalı; aksi takdirde ülke kaosa sürüklenir. ” uyarısında bulundu.

“Yeni anayasa hazırlayacağız”

İktidara geldiklerinde kanunları yeniden revize edeceklerini açıklayan Pehlivanoğlu, “İlk 4 maddenin korunması suretiyle Türkiye’ye yeni bir anayasa sunacağız. Bu anayasa tüm halkımızı kucaklayacak ve 2 yıl içerisinde ülkemizi yeniden demokratik parlamenter sisteme kavuşturacağız. Mecliste millet ittifakı ile sağlanacak uyumlu çalışma ile Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ekonomik sorunları da çözeceğiz. Ülke ekonomisini döndürebilmek için sadece bu yıl 235 milyar dolara ihtiyaç var. Biran önce düşük faizle bu para bulunup yabancı yatırımcıyı ülkemize getirmemiz lazım” diye konuştu.

Cengiz Tamer’den gazetemize büyük övgü

İYİ Parti’nin Sarıyer’de ki seçim çalışmalarını yürüten ilçe Başkanı Op. Dr. Cengiz Tamer, gazetemize övgü dolu sözler sarf etti. Tamer şu ifadeleri kullandı: “Sizleri Sarıyer’de gerektiğinde kalemini kırabilen basın mensubu olarak görüyoruz, sizi tanıyoruz ve  inanıyoruz. Maalesef Türkiye’de hem yerel hem de ulusal basında gerektiği anda bu cesareti gösterebilecek kişi sayısı çok az. Bu vesileyle Sarıyer Posta Gazetesi’ni doğru habercilik anlamında büyük işler başarıyor.”

“İki Pehlivanoğlu arasında dilek tuttum”

İYİ Parti seçim heyetinin gazetemize yaptığı ziyaret sonrasında İlçe Başkanı Op. Dr. Cengiz Tamer’in esprisi gülüşmelere neden oldu. Tamer, “Pehlivanoğlu soyadına sahip iki kişi arasındayım; dilek tutayım da 24 Haziran seçimlerinde uğur getirsin” dedi.