CHP 2.bölge Milletvekili aday adayı Op. Dr. Cengiz Alp, CHP Eyüp ilçe örgütü ile sabah kahvaltısında buluştu. Yoğun kalabalığın kendisini milletvekili yolunda ümitlendirdiğini belirten Alp, katılımcılara teşekkür etti.


10389607_1028643447165583_3631439688499483899_nToplantıya, CHP Eyüp eski İlçe Başkanı Safi Karayalçın, İl Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Eyüp eski İlçe Başkanı Mehmet Sevim, eski ilçe başkanlarından Levent Karakoç, CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek, CHP Eyüp Meclis Üyesi Seçkin Özdemir, Gaziosmanpaşa CHP eski İlçe Başkanlarından Fuat Varol ve çok sayıda CHP’de görev yapmış siyaset adamı ve kalabalık örgüt emekçileri katıldı.

"Yıllardır türk toplumu için önemli sayılan Süleyman Şah Türbesi ve bulunduğu toprak İŞİD’in eline geçmiştir. Bu İktidarda Bulunan AKP’nin yanlış politikalarının sayesinde gerçekleşmiştir dedi. Dr. Cengiz Alp Konuşmasın da; Partimiz CHP’si  Ülkemiz demokrasi için köklü geleneklere sahip olduğunu Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan demokratik süreç İsmet İnönü ile devam etmiştir. Elinde iktidar bulunan CHP’si Çok partili sisteme geçerek iktidarı kaybetme pahasına demokrasi demiş olması Rahmetli İsmet İnönü’nün şu sözünü çok önemsiyorum ‘’İktidardan değil itibardan düşmemektir önemli olan ‘’ bu sözü ile elinde bulunan iktidarı demokrat partiye bırakıp gitmiş bir önderlikten geliyoruz demokrasi bizim genlerimizde mevcuttur. Bu gün bizler İnönü’ye yeteri kadar sahip çıktığımız kanısında değilim bu bizlerin çok önemli bir eksiğidir" dedi.

eyüp toplantı 1Alp; "TBMM de sizlerin sesi olmak için adayım"


Rahmetli Bülent Ecevit’in şu sözüne atıf da bulunan Op.Dr.Cengiz Alp, ”Toprak işleyenin Su kullananındır.  O tarihlerde yine CHP öncülüğünde ülkemizde bir değişim süreci başlamış oldu. Yine 12 Eylül sonrası siyaset sahnesinde yer alan Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan’ın gurubu olan bir partisini hiç tereddütsüz SODEP ile birleştirerek oldukça önemli bir görevi yerine getirdiğini İkinci İnönü dönemi olarak tarihimizde yer alan Erdal İnönü Dönemi ki Başbakan yardımcısı iken partisini şuan İstanbul İl Başkanımız Murat Karayalçın’a kongreyle teslim edip gitmesini bilmiştir" dedi. Dr.Cengiz Alp kendinden bahsederken "benim iki kimliğim var birisi iş adamlığı ve mesleğim diğeri ise siyaset neredeyse ikisi bütünleşmiş durumda" diyerek bir iş adamı için muhalefet partisinde siyaset yapmanın fedakarlıkta bulunmanın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini ifade edip; "AKP her gün müfettişleriyle ve yapmış olduğu ayrımcılıkla haksızlıklar ile karşılaşıyoruz. Bunu değiştirmek ve Sizde bana bu görevi layık görürseniz milletvekili olacağım desteğinize talibim" şeklinde konuştu.

eyüp toplantı 2Dr.Cengiz Alp konuşmasının sonunda "katılan herkese teşekkür ederim. Aday adayı olan tüm arkadaşlarıma da başarılar dilerim" diyerek sözlerini noktalamasının ardından partililer Dr. Cengiz Alp ile bol bol fotoğraf çektirdiler.