3CHP Sarıyer Belediye Başkan aday adayı Dr. Cengiz Alp, Halk TV’de yayınlanan röportajında, belediye başkanı olduğu takdirde gerçekleştirmek istediği projelerini anlatırken, kentsel dönüşümle ilgili düşüncelerini de ifade etti.

Kentsel dönüşüm uygulamasında Sarıyer’de yaşayan insanların İstanbul’un dış semtlerine gönderilmesi gibi bir anlayışı kesinlikle kabul etmediğini söyleyen Dr. Cengiz Alp röportajın bir bölümünde şunları söyledi:

2“Buradaki insanlar oturdukları evlerde 40 yıldan, 50 yıldan beri 1yaşıyorlar ama rahat değiller, evlerinin kendilerinin olduğundan emin değiller. Komşuluk, akrabalık ilişkileri gelişmiş, ortak bir mahalle hayatı yaşıyorlar. Bizim, bu insanları alalım 100 kilometre uzağa götürelim gibi bir düşüncemiz yok. Kentsel dönüşüme temel bakış açımız, orada oturan insanların rızasını almadan hiçbir şey yapmamaktır. Biz şu an kentsel dönüşüm adı altında yapılmak istenileni insanca bulmadığımız gibi sosyal demokrat anlayışa yakışır bir hareket olarak da görmüyoruz. Onların oturdukları yerde mutlu ve huzurlu bir yaşam ortamı hazırlamalıyız. Ama kötü şehir koşullarına da razı değiliz. Oralarda mutlaka yeni düzenlemeler yapmalıyız. O mahallelerde yaşayanların parkları, kreşleri, sosyal donatı alanları olsun, modern yaşamın sağladığı olanaklardan faydalansınlar istiyoruz. Sarıyer hem özgün, küçük esnafı olan, güzel bir ilçe olsun hem de modern kentin bir parçası olsun. Biz bu ilçeyi kültür ve sanat şehri, üniversiteler kenti olarak düşünüyoruz Öğrencilerimiz için yurtlar yapacağız. Çocuklarımızı hiçbir güç odağının insafına bırakmayacağız.”