06CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Cengiz Alp, belediye meclisi üyesi aday adaylarıyla yaptığı toplantıda, neden belediye başkanı olmak istediğini anlatırken, “ ‘Burada bir belediye başkanımız oldu, devam etsin gitsin’ diyemeyiz. Bayrağı kim daha yukarıya taşıyacaksa görev ona teslim edilmelidir” dedi.

Dr. Cengiz Alp, meclis üyesi aday adaylarıyla tanışmak ve kendini anlatmak için verdiği kokteylden sonra bir konuşma yaptı. Yaklaşık 100 aday adayının katıldığı toplantıda öncelikle yaşanan iletişim sorunu nedeniyle 50’den fazla aday adayına davet mesajı geçilmemiş olduğunu sonradan öğrendiğini söyleyen Dr. Alp, “Arkadaşlarımdan bu nedenle özür diliyorum. En kısa sürede bir başka toplantıda yeniden bir araya gelmeyi ümit ediyorum” dedi.55

“ANKET SONUÇLARINI GÖZARDI ETMEYELİM”

Dünyanın iletişim çağı yaşadığını ve çeşitli iletişim yollarıyla insanların çok kolay diyalog haline geçebildiğini söyleyen Dr. Cengiz Alp, toplumun geniş kesiminin oluşmuş algılarla karar verdiğini, bu algının oluşmasında iletişim araçlarının da büyük etkisi olduğunu belirtti. Dr. Alp, “Bu nedenle belediye başkanı ya da meclis üyesi aday adayları olarak algı yönetimine çok dikkat etmemiz gerekir. Çünkü biri hakkında oluşmuş bir algı varsa bunu yok etmek için çok çaba harcamak gerekiyor. Yapılan anketlerde ortaya çıkan sonuçları da göz ardı etmeyelim, yok saymayalım. Çünkü halk bunlara çok dikkat ediyor” dedi.

44Konuşması sırasında CHP üzerinde geçmiş yönetimden kalan bazı olumsuz etkilerin kolay kolay yok edilemeyeceğini de ifade eden Dr. Cengiz Alp, bu tortuların atılmasının zaman alacağını ifade etti. O dönemde yaşadıklarından dolayı şu an hiçbir kırgınlık ve kızgınlık içinde bulunmadığını anlatan Dr. Alp şöyle devam etti:

“BEN DAHA İYİ YAPARIM DİYEREK ADAY ADAYI OLDUM”

“Benim o dönemde yaşadıklarımdan dolayı herhangi bir pişmanlığım da yok. Parti içindeki çalışmalarıma kaldığım yerden devam ediyorum. Belediye başkanlığı aday adaylığı için de çok insana sordum, araştırdım ve bunun gerekliliğine inanıp, karar verdim. Şimdi de sizlere kendimi anlatıyorum. Tanımayanlar tanısın, ne yapmak istediğimi bilmeyenler bilsin istedim. Diğer arkadaşlarımdan da benim gibi kendilerini anlatmalarını beklerim. Bu bir yarıştır. Burada bir belediye başkanımız oldu, devam etsin gitsin diyemeyiz. Bayrağı kim daha yukarıya taşıyacaksa görev ona teslim edilmelidir. ‘Ben, ondan daha iyi yaparım’ diyerek aday olunmalıdır, ben de öyle yaptım. Bizim görevimiz geldiği noktada belediyemizin eksiklerini, yanlışlarını yakalamak, arkadan 1111dolanmak değildir. Amacımız daha iyisini yapmaktır. Keşke çok daha fazla aday adayı çıksa. Keşke partinin içinden on tane Sarıgül çıksa. Bu, partinin güçlenmesi için gerekli bir olaydır. Ancak durumun böyle olmasında bizlerin hiçbir suçu yok. Suç, her şeyi Ankara’dan yaparak, tavanla, halk arasındaki ilişkiyi koparıp, bu toprağı çorak bırakanlardadır.”

“100 BİN OY BEKLİYORUM”

Önümüzdeki yerel seçimle ilgili düşüncelerini ifade ederken CHP’nin en az 100 bin oy almasını beklediğini ifade eden Dr. Cengiz Alp, seçimi kazanmak için bu rakama ulaşmanın gerekli olduğunu söyledi. 

99Belediye başkanı ve meclis üyeliği için aday adayı olarak bir siyasi partinin kamu yöneticiliğine soyunduklarını belirten Dr. Cengiz Alp, sadece Sarıyer’i değil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı da almak istediklerini ifade etti. Bu adaylık sürecinde hiç kimsenin korku ve tedirginlik yaşamaması gerektiğini söyleyen Dr. Alp, “Korkutarak, ürküterek, ‘yönetimden dışlarım’ şeklindeki tehditvari bir anlayışı kabul etmiyorum. Bu tür davranışlar sosyal demokrat anlayışa yakışmaz. Kişisel düşmanlıklar ve husumetler doğru değil. Biz hiç kimseyi dışlamayacağız. Sarıyer’de yaşayan 400 bin kişinin belediye başkanlığına, birlik ve beraberliğine soyunuyoruz” diye konuştu.

“BENİM SİYASİ GEÇMİŞİMDE BAŞARISIZLIK YOKTUR”

Belediye meclis üyesi aday adaylarından samimiyet ve yakınlık görüp, konuşması ilgi ve dikkatle takip edilen Dr. Cengiz Alp, geçmişte yaşadığı adaylık süreçlerinde ve ortaya çıkan sonuçlardan söz ederken, her zaman yukarıya doğru bir siyasi ivme içinde bulunduğunu belirtip, şöyle devam etti:

100“Benim siyasi geçmişimde hiçbir zaman başarısızlık yoktur. Siyasi yaşamda başarısızlık olur ama utanılacak şeyler olmaması gerekir. Benim siyasi geçmişimde başarısızlık olmadığı gibi utanılacak bir şey de yoktur. Benim için geçmişte yaptığım en büyük hata 89 seçiminde diğer 4 aday arkadaşımla gerekli diyaloğa girmemiş olmamdır. Eğer onlarla diyalog kurup ‘arkadaşlar biz neyi paylaşamıyoruz?’ diye sorarak, anlaşmaya gitseydim, kazanmış olduğum belediye başkanlığı elimden alınmazdı. Kabahat benim. Biz ‘başarılar benim, başarısızlıklar ekibin’ diyemeyiz. Belediye yönetimi ekip işidir. Başkan da bu ekibi iyi yönetmelidir. İki yüzlü politikaya ihtiyacımız yok. Kimi kandıracağız?”

Dr. Cengiz Alp, konuşmasını tamamladıktan sonra meclis üyesi aday adaylarının sorularını da cevapladı. Aday adayları arasında bulunan İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Bozan, Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Nasuh Aşantuğrul, Seher Suaydın ve Özgür Doğan ile diğer aday adayları Dr. Cengiz Alp’a başarı dilediler.