CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, bugün terk ettiği Belediye Meclisi’nin hemen ardından bir basın açıklaması yaparak, Sarıyer Belediyesi’nin FETÖ ile gündeme gelmesine tepki gösterdi. Deniz, “Yavuz hırsız” benzetmesi yaparak Ak Partililere tepki gösterdi

CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “AKP Meclis Üyesi Sayın Nurettin Çelik tarafından Sarıyer belediyesinin san ki  Fethullah Cemaati ile ilişkisi varmış gibi sulandırarak meclis kürsüsünden aktarmasını, talihsizlik olarak görüyor, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali davranmasını kınıyorum.”dedi.

NURETTİN ÇELİK’E TEPKİ GÖSTERDİ

Belediye Meclisi’nde Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik’in konuşması sırasında ‘Memleketi FETÖ’ye verdiniz.”diyerek salonu terk eden CHP İlçe Başkanı Deniz, hemen ardından bir basın açıklaması yaptı. Deniz şunları kaydetti: “Türkiye, 15 Temmuz 2016 da Ülkenin bekasının yok olması konusunda çok ciddi bir badire atlatmış, demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz, bütün toplum kesimlerinin siyasi partilerin vatandaşların ve özellikle Atatürkçü subayların gayreti ve çabaları ile kurtarılmıştır. Kuşkusuz bunun 1. Derecede sorumlusu Ülkeyi yöneten AKP iktidarı olduğu halde ve bununda açık seçik olarak bilindiği halde, Başbakanımız, önceki başbakan, Cumhurbaşkanımız milletten, kendilerinin kandırıldığını söyleyerek özür dilediği halde,  Ülkenin bekasını ilgilendiren böylesine ciddi bir konunun, sorunun bir parçası olan AKP kadrolarınca özellikle,  Sarıyer Belediyesinin   FETÖ  ile ilişkilendirmeye çalışmaları, 04.11.2016 tarihinde Sarıyer yerel basına bir takım yanıltmalarla servis edilmesini, ve AKP Meclis Üyesi Sayın Nurettin Çelik tarafından Sarıyer Belediyesinin sanki  Fethullah Cemaati ile ilişkisi varmış gibi sulandırarak meclis kürsüsünden aktarmasını, talihsizlik olarak görüyor, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali davranmasını kınıyorum.”diye konuştu.

PARTİ AYRIMI YAPMADAN İNCELEME YAPILIYOR

Deniz açıklamasını şöyle tamamladı: “CHP’li belediye başkanımız Şükrü Genç ve kadrosunun başarılı çalışmaları karşısında, siyaset üretmekten yoksun bir yapı üstüne vazife olmayan konularla belediye meclisini meşgul etmektedir. Böylesine önemli bir sorunun Sarıyer belediye meclisinde gayri ciddi bir şekilde konuşulmasının hiç kimseye faydası yoktur. Olağanüstü hal yasası var, Olağanüstü Hal Yasası olmadan da zaten içişleri müfettişleri CHP’li belediyelerimizde sürekli yatıp kalkıyor. Her türlü inceleme yapılıyor, Türkiye’de ki belediyelere  MHP’li, CHP’li, AKP’li parti ayırımı gözetmeden iş yapan bir teknik danışman üzerinden ki kendisi için yargı yolu açılmış, yargılama devam ederken, hukukçu bir meclis üyesinin bu tavrı kendi eski belediye başkan yardımcılığı, eski  İlçe Başkanı Sarıyer’de önemli  siyasi kimliğe sahip bir şahsiyet olarak uygun düşmemiştir. Sarıyer de siyasetle uğraşan bütün kesimleri sağduyuya davet ediyorum.”