Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun polislerce öldürülen Hacı Lokman Birlik adlı gencin cesedini zırhlı aracın arkasına bağlanarak Şırnak sokaklarında gezdirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Birlik’in polislere roketatarla saldırıda bulunurken öldürüldüğünü ve görüntüleri tasvip etmediğini söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik’in, öldürüldükten sonra  zırhlı aracın arkasına bağlanıp sürüklenmesine ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklama yaptı. Açıklama’da Birlik’in polise roketatarla saldırırken öldürüldüğünü belirten Davutoğlu görüntüleri tasvip etmedğini sölyedi. Davutoğlunun hayranları ise söz konusu

Davutoğlu’nun sayfasında fotoğrafa destek yorumları

Davutoğlu açıklamasında ayrıca “Türkiye, terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir” dedi.

Davutoğlunun Facebook hayranları ise bu tür fotoğraflar görmekten memnun olduklarını belirten 100’lerce yorum yaptı.

Davutoğlu’nun açıklamasının tam metni şöyle:

“Şırnak’ta polise roketatarla saldırıda bulunurken emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değildir.

Bu olayla ilgili hukuki ve idari soruşturma için gerekli talimatlar verilmiştir. Bu son derece yanlış tavırlar herşeyden önce hukuk devleti kuralları içerisinde canlarını tehlikeye atarak terörle mücadele eden, bunu yaparken de bir tek sivilin bile zarar görmemesi için azami dikkat gösteren, bölge halkının güvenliği için gece gündüz görev yapan emniyet teşkilatımız tarafından kabul edilemez.

Terörle yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, hukuki zemini ve meşruiyeti aşındırmaya yönelik bu tür davranış ve tutumlara müsamaha göstermeyeceğimizi milletimize taahhüt ediyorum. Türkiye, terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir.

Birlik’in cesedinin polis aracının arkasına bağlanarak metrelerce sürüklendiğini gösteren fotoğrafı Twitter adresinden paylaşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak’ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü.” Demişti…