CHP’li Didem Engin, Avrupa biriliği ile ilişkilerin dondurulması oylamasına ilişkin konuştu. Engin, "Avrupa ile ilişkileri bu noktaya getirmenin ne ülkemizin menfaatlerine ne de ülkemizin geleceğine hiçbir faydası olmadığını Hükümet’e hatırlatmak istiyorum” dedi.

TBMM Genel Kurulunda konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Avrupa Parlamentosunda yarın yapılacak oylama hakkında konuştu. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki müzakerelerin geçici olarak dondurulmasına ilişkin konuşan Engin, “Ülkemize yapılan yatırımların gerilediği, ihracat ve turizm gelirlerinin sürekli olarak düştüğü bir ortamda, Avrupa Birliği ile ilişkileri bu noktaya getirmenin ne ülkemizin menfaatlerine ne de ülkemizin geleceğine hiçbir faydasının olmadığını Hükümet'e hatırlatmak istiyorum” diye açıklama yaptı.

"İLİŞKİLERİMİZİN GELDİĞİ NOKTAYI ÖZETLEMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Avrupa Parlamentosunda yarın gerçekleştirilecek olan oylamada Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki müzakerelerin geçici olarak dondurulması önerisinin karara bağlanacağını söyleyen Didem Engin, çıkacak kararın tavsiye niteliğinde olacağını belirterek “Bağlayıcı niteliği olmasa da Avrupa Birliği ile ilişkilerimizin geldiği noktayı özetlemesi açısından önemli” dedi.

“İHRACATIMIZIN YÜZDE 49’U AVRUPA BİRLİĞİ İLE!”

İhracatın yüzde 49’unun Avrupa Birliği ile yapıldığını dile getiren Didem Engin, “Sadece Almanya'ya yaptığımız ihracat toplam ihracatımızın yüzde 10'u ve sadece Almanya'ya ihracatımız bile Hükümet'in heyecanla parçası olmak istediği Şanghay İşbirliği Örgütü ülkelerine toplam ihracatımızdan daha fazla” diyerek ihracatta Avrupa Birliği ülkelerinin önemine değindi.

"ÜLKEMİZE YAPILAN YATIRIMLAR GERİLİYOR!"

Ülkemize yapılan yatırımların gerilediğini, ihracat ve turizm gelirlerinin sürekli olarak düştüğünü hatırlatan Didem Engin, böyle bir ekonomik ortamda Avrupa Birliği ile ilişkileri popülist politikalarla bu noktaya getirmenin ve iç siyaset malzemesi yapmanın ne ülkemizin menfaatlerine ne de ülkemizin geleceğine hiçbir faydasının olmadığını savunarak iktidarı uyardı.