CHP’de delege ve kongre seçimlerinin başlamasına az bir süre kala, CHP Sarıyer ilçesinin ilk ilçe başkan adayı belli oldu. Mevcut yönetimde ilçe başkan yardımcılığı yapan Veysel Kalkan, ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı.

“ADAY OLMAMDA Kİ ÖNCELİK DOSTLARIMIN SERZENİŞİ”

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı için adaylığı ilgili açıklamalarda bulunan Kalkan, “Yaklaşık iki yıllık bir süreç zarfında CHP Sarıyer ilçe yönetiminde görev almaktayım. Talip olduğum bu görevde amacım; örgütümü, kadınları ve gençliği bir yerlere taşımaktı. Lakin şu anki bulunan mevcut yapı buna müsaade etmedi. Örgütümüzde bulunan birçok hatırı sayılır partilimizin, örgüt emekçisi kadınlarımızın ve genç arkadaşlarımızın da serzenişlerinden yola çıkarak bu göreve talip oldum.”dedi.

“PARTİMİZDE EMEKÇİLERİN TEMSİLİYETİ OLDUĞU BİR YAPI OLUŞTURACAĞIM”

CHP Sarıyer’de hayalini açıklayan Kalkan, “Tüm seçmenlerimizin, ilçe binamıza çekinmeden girip Atatürk’ün kurduğu partiyi çocuklarına rahatça anlatabildiği, kimsenin ötekileştirilmediği, ilçe başkanının 7/24 aranabileceği, örgüt emekçilerinin temsiliyetinin bulunduğu, daha önceden belediye başkanlığı, ilçe başkanlığı ve meclis üyeliği yapan partili büyüklerimizin ve emektarlarımızın fikirlerini ve tecrübelerini aktardığı aktif bir komite kurmayı, mahalle başkanlarının itibar gördüğü, 38 mahalle başkanına eşit bir şekilde yaklaşıldığı, örgüt toplantılarında partililerimizin rahatlıkla konuşabileceği bir ortamı sağlamaktır.” diyerek önemli mesajlar verdi.

"ÖNCELİĞİM KADINLAR VE GENÇLER"

Kadınların ve gençlerin öncülüğünde olan bir yönetim anlayışıyla yol yürümek istediğini belirten Kalkan, “Türkiye ve CHP siyasetinde kadınların ve gençlerin yeri ve önemi çok büyüktür. İlkelerimizi ve ideolojilerimizi gelecek nesillere aktarmak istiyorsak, kadınların ve gençlerin ağırlıkta olduğu bir yönetim anlayışına sahip olmak zorundayız. Bu sebeple ve anlayışla, Sarıyer siyasetinde de öncülüğümüz kadınlar ve gençler olacaktır. Bu doğrultuda, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve hedeflerinde yürüyen bir CHP emekçisi olarak, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na adayım.” diye konuştu.

VEYSEL KALKAN KİMDİR?

1964 Şişli doğumlu ve aslen Erzincanlı olan Veysel Kalkan, 1972 yılından beri Sarıyer ilçesinin Tarabya mahallesinde ikamet etmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Kalkan, Tarabyaüstü’nün tanınan ve sevilen esnaflarındandır. Sol ideolojisiyle ve Atatürkçü düşüncesiyle bilinmektedir. 33 yıldır bu örgütlü yapının içerisinde aktif bir şekilde görev almıştır. Sandık görevliliğinden mahalle başkanlığına, mahalle başkanlığından da ilçe yöneticiliğine uzanan siyasi bir kariyeri bulunmaktadır. Şu andaki mevcut CHP Sarıyer ilçe yönetiminde de ilçe başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

 
Kaynak: Sarıyer Son Baskı