1AAMustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının kesinleşmesinden sonra gözler ilçe belediye başkan adaylarına odaklandı. Ancak hangi aday adayının aday olarak gösterileceği nefesler tutularak beklenirken, bu gerginliğin en az on gün daha süreceği belirtildi.

DENİZ: “ÖRGÜT ÖNSEÇİM İSTİYOR”

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, konuyla ilgili olarak Sarıyer Posta Haber Müdürü Tuncay Dağlı’ya yaptığı açıklamada, “CHP Sarıyer örgütü ve parti üyelerimiz en uygun adayın belirlenmesi için Sarıyer’de Bönseçim yapılmasını istiyor. Biz de ilçe yönetimi olarak bu doğrultudaki görüş ve talebimizi genel merkeze bildirdik. Önümüzdeki süreçte önseçim yapılmasının zamana sığmayacağını düşünenler olsa da yapılmasının daha uygun olacağı fikrinde olanlar çoğunlukta. Genel merkezden talimat geldiği anda önseçimi gerçekleştireceğiz” dedi.

HİÇ BİR ADAY ADAYININ DURUMU NET DEĞİL

Öte yandan Sarıyer’de CHP Belediye Başkan Adayı olmak için tanıtım ve siyasi propaganda çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüten aday adaylarından hiç biri üzerinde kesin bir yargıya varılamadığı ve isimler üzerinde net bir görüş oluşmadığı öğrenildi.

Belediye Başkanı Şükrü Genç de dahil olmak üzere aday olarak gösterilecek aday adaylarının durumunun bugüne kadar kesin olarak belirginleşmemiş olması nedeniyle, önseçimin en uygun davranış olacağı şeklinde görüş bildirenlerin oranı ise oldukça fazla.

ŞÜKRÜ GENÇ’İN ADAYLIĞI SIKINTILID

CHP’de halen belediye başkanlığı yapmakta olan aday adaylarının değerlendirilmesinin ise daha titiz ve detaylı yapıldığı, bu değerlendirmede belediye başkanının seçmene verdiği vaatlerini yerine getirip getirmeme, parti örgütleriyle sağlıklı diyalog kurma, halk üzerinde sevgi, saygı ve güven duyguları uyandırma ve adının partiye zarar verecek söylenti, dedikodu ve adli olaylara karışıp karışmadığı gibi kriterlerin önem taşıdığı belirtildi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in aday gösterilip gösterilmeme konusundaki en büyük handikabının ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na temelini attırdığı Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi inşaatını tamamlayamamış olması olarak gösteriliyor. İlçe örgütü ile de hiçbir zaman yıldızı barışmayan Şükrü Genç’in evlendirme dairesi inşaatını da aday gösterilmediği takdirde yarım bırakabileceği ileri sürülüyor.