A2CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Cengiz Tamer, belediye başkanlığı yolundaki siyasi kriter ve çizgilerini ifade ederken, “Nefis mücadelesi değil, ilke mücadelesi vereceğiz” dedi.

Aday adaylığını açıklayan CHP’lilerin sonuncusu olarak bu sabah basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Dr. Cengiz Tamer, yaptığı konuşmada herkesi kucaklayan, kimsenin dışlanmadığı bir hizmet politikası izleyeceğini belirtti. Dr. Cengiz Tamer’in Tarabya’daki davetine yerel ve ulusal basından çok sayıda gazeteci ile muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve birlikte hareket ettiği yol arkadaşları ile ailesi katıldı.B

TOPLANTIYA KATILANLAR SAMİMİ İFADELERLE DESTEK VERDİ

Samimi ve dostane duyguların ifade edildiği toplantıya katılan birçok kişi, Dr. Cengiz Tamer’in hem bir insan hem de doktor olarak çevresinde sevilip, sayıldığını, Sarıyer’e belediye başkanı olarak da hizmet vermesinden mutluluk duyacaklarını belirttiler.

Eşi Hülya Tamer ile oğlu Can Tamer’i yanına alarak heyecanlı bir konuşma yapan Dr. Cengiz Tamer ise, 15 yılı aşkın İstinye Devlet Hastanesi Başhekimliği yaptığını ancak bu süre içinde siyasi sebeplerden dolayı 13 kez görevden alındığını söyledi. Tamer her defasında yargı Fkararı ile başhekimliğe iade edildiğini belirterek, “İnsan ruhunu ve vücudunu zedeleyen bu süreçte asla devlete küsmedim, insana gücenmedim. Tam tersine her göreve iade edilişimde daha büyük bir heyecanla ve şevkle, insana hizmet etmenin asli görevim olduğunun bilinciyle çalıştım. Kapısı da gönlü de daima insana açık olarak yaptığım başhekimlik döneminden sonra, devlet memurluğu görevinden ayrılarak Sarıyer Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı oldum” dedi.

Belediyelerin halka hizmet etmek için önemli kurumlar olduğunu bildiğini ifade eden Dr. Cengiz Tamer, halk ile bütünleşmenin ancak yerel yönetimler aracılığıyla gerçekleşebileceğini söyledi.

“SARIYERLİNİN REFAHTAN PAY ALMASI İÇİN BU GÖREVE TALİP OLDUM”M

Siyasetin halka lütfetmek ve hükmetmek için değil, tüm halkın refah düzeyini yükseltmek ve yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yapılacağını belirten Dr. Cengiz Tamer, Sarıyerlinin emeği ile refahtan hak ettiği payı alması, çağdaş güvenli evlerde ailesi ile birlikte huzurlu oturması, geleceğe umut ve güvenle bakması için bu göreve talip olduğunu vurguladı.  Dr. Cengiz Tamer sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Nefis mücadelesi değil, ilke mücadelesi yapan. Ben değil, biz diyen. Sarıyerliye yapılan her güzel hizmetin hazzını, heyecanını yüreğinde hisseden güçlü bir ekiple, halka hizmet yarışının Sarıyer’de İstanbul Büyükşehir’ de ve tüm Türkiye’de CHP tarafından kazanılacağına inanıyorum. Sarıyer’deki bu mücadelenin yılmaz savaşçıları CHP örgütüdür. Bu güzide ekiple birlikte Sarıyerliye yeni aş ve iş olanakları yaratacağız, ekonomiyi canlandıracak, eğitim ve kültürü içine itildiği bağnazlıktan çıkartıp, aydınlık ve çağdaş geleceğe taşıyacağız. Söylemle değil, eylemle nasıl çevreci olunacağını göstereceğiz. Ulaşımdan, alt ve üst yapı sorununa kadar Sarıyerlinin hayatını zorlaştıran her konuda çözüm üretmenin asli görevimiz olduğunu unutmayacağız. Zaman ve enerji kaybettiren insan odaklı kısır çekişmelerin içinde asla yer almayacağız. Aidiyeti ve siyasal görüşü ne olursa olsun kimsenin aşı ve işi ile oynamayacağız. Herkesi kucaklayacağız. Kimseyi dışlamayacağız.”K

“TAŞIDIĞIMIZ BAYRAKTA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KORUNMASI OLDUĞUNU DA ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

“Ekip olarak bizlerin 2014-2019’da bayrağı taşıyan bireyler olduğumuzu, asıl olanın bayrağın daha yükseğe taşınması olduğunu yüreğimizde daima hissedeceğiz” diyen Dr. Cengiz Tamer şöyle devam etti:

“Taşıdığımız bayrakta: Sarıyerlinin refahı, huzuru, mutluluğu yanında, demokratik parlamenter sistemin korunması, Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılması, devletin kurumlarının zedelenen itibarının onarılması, hukuk devletinin çökertilmesinin engellenmesi, Türk Milletine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin korunmasının da olduğunu asla unutmayacağız.

IHalka adanmış her saniyenin yoğun uğraşısı içinde basını bir rakip olarak değil, farkında olmadan yapabileceğimiz hatalarımızın sigortası, aynası olarak göreceğiz. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden her eleştiriyi yapıcı, ders çıkarılması gereken bir uyarı olarak addedeceğiz. Sarıyerliye yapılacak olan hizmetlerde, siz basın mensuplarının da değerli fikri katkılarınızı daima alacak, birlikte yürüyeceğiz. Alkışınız morfin, eleştirinizin adrenalin olduğunu biliyor ve sizi seviyoruz.

Kazananın CHP, kazananın Sarıyer, Sarıyerli olacağı bu yarışta ekiple, örgütle birlikte, inandığımız ilkeler uğruna sonuna kadar mücadele etmenin heyecanını taşıyor, ekibin ayrılmaz parçası olan diğer aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum.  Tüm Sarıyer halkına mutluluk dileklerimle, çalışma azmimi ve sevgimi sunuyorum.

H“KİM ADAY OLURSA OLSUN CHP ÇATISI ALTINDA BİR NEFER GİBİ ÇALIŞACAĞIM”

Konuşmasını tamamladıktan sonra basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Dr. Cengiz Tamer, Sarıyer Posta Haber Müdürü Tuncay Dağlı’nın ‘Belediye başkan adayı olamazsanız, aday olacak başka birinin ekibinde yer alıp, CHP’deki yolunuza devam eder misiniz?’ sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

“Ben bu yola yüzde yüz 2014-2019 döneminde Sarıyer Belediye başkan adayı olacağım veya başkan olacağım diye çıkmadım. Ulu önder Atatürk’ün bu ülke için meydana getirmiş olduğu değişmez ilkelerin, Cumhuriyetin yılmaz savunucuları olarak halkımızın çağdaş, mutlu, aydınlık yarınlara taşınması için, çorbada benim de tuzum olması için, sahada mücadele eden ekibe destek vermek amacıyla CHP çatısı altında bulunuyorum. İnsanın fikri neyse zikri de odur. Nefis mücadelesi Ezamanı ve yeri değil, hiçbir zaman onun peşinde olmadım. Bu ülkeyi geleceğe taşımak istiyorsak, insanları mutlu etmek istiyorsak, insanların ruhlarında çiçek açtırmak istiyorsak lafta değil gerçekten ülkemizi çağdaş medeniyet düzeyine taşımak istiyorsak ele ele verme zamanıdır. Sıfatı aday olan kişi ya da ekip önemli değil, ben Ali Cengiz Tamer olarak, karar vericiler, başta Genel Başkanımız olmak üzere diğer kurul üyeleri, Sarıyer’de CHP’nin bu seçim döneminde tüzel kişiliğini kim taşıyacaktır kararını verdiğinde, biz o ismin arkasında bir nefer gibi çalışacağız. Bundan asla şüphemiz yoktur. Liderin olduğu yerde nefer, neferlerin olduğu yerde lider oluruz. Yolumuz nefis mücadelesi değil, ülke mücadelesi, halkın esenliği, mutluluğu için, yaşamı için gelecekte aydınlık yarınlara taşınması için birlik ve beraberlik mücadelesidir. Bunun için CHP çatısı altındayız. Çok açık ve net olarak fikrimiz budur.”

(Tuncay DAĞLI)