ACHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Betül İstanbullu, sayıca kadınlardan kat kat fazla olan erkek aday adaylarına karşı neredeyse tek başına yarışıp, ipi göğüslemek için Sarıyer’i adım adım dolaşıyor.

CHP’nin seçimlere katılacak adaylar için yüzde 30 kadın kotası koyması nedeniyle bu anlamda şanslı olduğu belirtilen Betül İstanbullu, siyasi düşünce, belediye yönetimi ve insanlara yaklaşımı konusundaki düşünce ve görüşlerini paylaşmak için esnaf ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederken, sosyal faaliyetlere de katılıyor. Düşüncelerini daha geniş bir kitleye yaymak için medyadan da yoğun şekilde yararlanan Betül İstanbullu ulusal ve yerel gazete ve televizyon kalanlarda sıkça yer alıyor.

CHP'NİN KADIN KOTASI İSTANBULLU'NUN LEHİNE

bbannerYayınlanan haber ve yorumlarda ise İstanbul’un ilçelerinde aday gösterileceği ileri sürülen 3 kadın adaydan biri olduğu ifade edilen Betül İstanbullu’nun tercih edilmesindeki en önemli etkenin ise siyasi tecrübesi, kadın sorunlarına yönelik sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmesi ve uzun yıllar Sarıyer ve Şişli Belediyelerinde çalışması olduğu belirtiliyor.

CHP Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladığında “Sarıyer aşkına..!” sloganıyla dikkatleri üzerine toplayan Betül İstanbullu’nun Evliya Çelebi gibi tüm ilçeyi adım adım dolaşıp, kısa sürede kendini anlatması, propaganda ve tanıtım alanındaki becerisinin de küçümsenmeyecek derecede olduğunu gösteriyor.

Kendine koyduğu hedefe ulaşmak için azimle yolunda yürüyen İstanbullu, katıldığı toplantı, kermes, panel ve programlarda da yoğun ilgi görüyor.