Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar barışı masası koordinatörü Cengiz Kaya, binlerce Sarıyerliyi ilgilendiren yapı kayıt belgesi başvuruları hakkında gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulundu.

Kaya, İBB Bağlar Mevkii Kültür Merkezi’nde devam eden Sarıyerlilerin dört gözle beklediği yapı kayıt belgesi başvurularıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı: "Söylentilere kulak asmayın!"

Kaya, İBB Bağlar Mevkii Kültür Merkezi’nde devam eden Sarıyerlilerin dört gözle beklediği yapı kayıt belgesi başvurularıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı: "Söylentilere kulak asmayın!"

“Art niyetli insanlar var”

İmar barışı yasasını sekteye uğratmak isteyen art niyetli insanların olduğuna dikkat çeken Kaya, “Vatandaşların kafası karıştırılmaya çalışıyorlar. Kimse söylentilere kulak asmasın. Bu yasanın hiçbir getirisinin olmadığı yönünde söylentiler dolaşıyor. Bu konuda çok sorular geliyor. Gelen vatandaşlarımıza bunun böyle olmadığını anlatıyoruz. Kurumumuza gelen vatandaşlarımıza gerekli bilgileri verip, izlenmesi gereken yolu anlatarak bilinçlendiriyoruz” dedi.

“Büyük bir özveriyle hizmet veriyoruz”

Vatandaşları imar barışı hakkında bilgilendirerek, Sarıyerlilere yapı kayıt belgesi başvurularında yardımcı olduklarını söyleyen Kaya, “Sarıyer genelinde 17 kişilik teknik personel ile detaylı bir şekilde başvuruya gelenlere hizmet veriyoruz. Hazine arazilerinin üzerine gecekondu yapılır mı? Bu süreçte izlenmesi gereken yol haritası hakkında vatandaşları bilgilendiriyoruz. Sitelerle ilgili bilgi almak için gelen vatandaşlarımız var. Onların mevcuttaki yapı tespitlerini alıyoruz. Yapı kayıt belgesi aldıktan sonraki işlemlerde kat ittifakı kurma işlemine devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Sarıyerliler gönül rahatlığıyla gelsinler”

Yasanın çıkmasının ardından bilgi kirliliği nedeniyle vatandaşların aklında soru işaretlerinin olduğuna dikkat çeken Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak yaşadıkları zorluklara dikkat çekti: “Kimin kafasında ne soru varsa gelsin, bilgilendirelim. Sarıyerliler gönül rahatlığıyla merkeze gelip bilgi alabilir. Diğer ilçelere göre bilgilendirici faaliyetler, Sarıyer'de daha yoğun bir şekilde devam ediyor. Gelen vatandaşlar mülkiyet sorununa bir çözüm önerisi getiriyor.

“Salih Bayraktar’ın katkısı çok büyük”

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın imar barışı yasasındaki katkısına değinen Kaya, “Özellikle öngörünüm bölgesinde kalan ve imar barışı kapsamına girmeyen alanların AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın çalışmaları neticesinde tekrar yasa çerçevesine alındı. Bu çalışmaların hepsi vatandaşlarımızın daha huzurlu bir yaşam sürmesi içindir” dedi.