Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sarıyer'den seslenerek, şehirlerinin felakete sürükleneceğini belirtti. İlde kömürlü termik santralinin 1. sınıf tarım arazisine kurmaya çalışıldığını kaydeden Büyükerşen, Porsuk Çayı'nın tehlike altına girdiğini söyledi.

Büyükerşen, Sarıyer Belediyesi ile Ülke Politikaları Vakfı'nın düzenlediği, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı sempozyumda, şehirlerinin içinde bulunduğu tehlikeyi anlattı. Susuzlukla karşı karşıya kalmamak için Ilıca bölgesinde kamulaştırma yaptıklarını aktaran Büyükerşen, karşılarına engelleri çıktığını ifade etti. Araziye baraj duvarının örülmesi için karar çıkarıldığını kaydeden Büyükerşen, Toprak Koruma Kurulu'nun itiraz ettiğini vurguladı. Mahkemenin de çalışmaları durdurduğunu söyleyen Büyükerşen, yaşanan siyasi baskıları tek tek anlattı.

"ESKİŞEHİR AYAĞA KALKTI"


İle yapılacak olan kömürlü termik santral ile ilgili konuşan Büyükerşen, bunun 1. sınıf tarım arazilerine kurulmak istendiğinin altını çizdi. Eskişehir'in bu durumdan dolayı ayağa kalktığını aktaran Büyükerşen, şehrin felakete sürükleneceğini kaydetti. Şehirde bütün günlerinin termik santrale direnmekle geçtiğini anlatan Büyükerşen, yapılabilir oy sayısının alınamadığını söyledi.