Samimi bir ortamda geçen görüşmede Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na dikkat çekici açıklamalarda bulunan Başpınar: “Bu seçim köprüden önceki son çıkış” dedi.

“Değiştirmek için geliyoruz”

Seçim sloganlarının ‘Değiştir’ olduğunu söyleyen Milletvekili Adayı Selim Başpınar, “AK Parti iktidarı uzun zamandır ülkeyi yönetiyor. Yıllar geçtikte daha iyiye gitmesi gereken Türkiye sürekli geriye doğru gidiyor. Özellikle bu hükümetin yaptığı yanlışların bunda çok büyük payı var. Biz eğitimde yapılan hataları ‘Değiştirmek’ için, ekonomide ki hataları ‘Değiştirmek’ için geleceğiz diyoruz.

“Milleti kandırdılar”

Ak Parti’nin milleti kandırdığını savunan Sarıyer Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Demir: “Milli Görüş Hareketi güçlü ve söz sahibi olarak yeniden Meclise gireceğinden hiçbir kaygımız yok. 16 yıldır bu ülkeyi yöneten Ak Parti özellikle ilk yıllarda “Bizde Milli Görüşçüyüz” diyerek Türk Milletini kandırdılar. Her yaptıkları hatadan sonra sürekli ‘kandırıldık’ diyenler milleti yıllardır kandırdı. Artık insanımız gerçeği gördü. Bizleri yolda görenler yanımıza gelip “Başkanım bizi kandırdılar. Artık oylarımız yuvasına dönecek” diyorlar” şeklinde konuştu.

Ak Parti ile neden ittifak olmadı?

Kendilerine en çok sorulan sorunun ‘Neden Ak Parti ile ittifak yapmadınız?’ olduğunu ifade eden İsmail Demir şunları söyledi: “Halkımızın kafasında ki en büyük soru işareti Ak Parti yerine CHP ile ittifak yapmamız. Biz Ak Parti ile ittifak görüşmelerine gittik; fakat karşı taraftan beklemediğimiz bir cevap ile karşılaştık. Ak Parti cephesi milletvekili adaylarımızı kendilerinin belirleyeceğini ifade edince kabul etmedik. Biz MHP gibi kendi tüzel kişiliğimizi koruyarak adaylarımızı bizlerin belirleyeceğini ifade ederek ittifak masasından kalktık.”

Sivas Suşehir doğumlu ve 3 çocuk babası olan Jeofizik Mühendisi Selim Başpınar İngilizce ve Arapça biliyor. Aynı zamanda Sarıyer Sivaslılar Derneği(SASİDER) Yönetim Kurulu üyesi olan milletvekili adayı Sarıyer Yeşilay Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi.