İkinci kez MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na seçilen Ünsal Bilgiç, siyasi gündeme bomba gibi düşecek iddia ile bir başlangıç yaptı. Bilgiç, AKP’nin yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı için aday bulamayacağını iddia ederek, “Ak Parti Sarıyer’de büyük olasılıkla aday çıkaramayacak.” dedi. Şayet çıkarırsa tahminlerime göre ya sağdan ya soldan ya da yine paraşüt ile yukarıdan bir aday indirecek dedi.


Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan kongre ile ikinci kez MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na seçilen Ünsal Bilgiç, siyasi gündeme hızlı bir giriş yaptı. Akp’nin Sarıyer’de attığı yanlış adımlar yüzünden toplum nezdinde güven ve  teveccühünü kaybettiğini bu yüzden de Belediye Başkan Adayı dahi bulmakta zorlanacağını öne süren Bilgiç, “Akp Sarıyer’de aday çıkaramayacak.” diye konuştu.

SARIYER’İ TEMSİL EDEN BİR YEREL MECLİS OLUŞMASINI İSTİYORUZ.

Referandumun ardından siyaset yerel seçimlere hazırlanmaya başladı.  Sarıyer’de de yerel seçim öncesi siyasi haraketlilik kulislerde hızlı başladı. Sarıyer Posta Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulunan MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Yerel seçimlere yönelik bir takım değerlendirmelerde bulundu. Bilgiç,  “Milliyetçi Hareket Partisi yerel seçimlerde öncelikle bütün Sarıyer’i doğru ve orantılı bir şekilde temsil edecek meclis aritmetiği oluşmasını arzuladığını bu doğrultuda, MHP olarak ciddi bir aday tercihi ve aday olabilme kriterleri aşamasına girmiştir. Sarıyer’i daha iyi temsil edecek, en azından kendi adına, onu seçen milletin adına konuşacak bir yerel Meclis oluşmasını istiyoruz. Parti karar aldı El indir, Başkan karar aldı el kaldır yapmayacak, Yan gelip yatmayacak, Bir biri ile kavga etmek yerine hizmet önerileri sunmakta yarışacak, TBMM’de bazen gördüğümüz hoş karşılamadığımız, toplumun eleştirdiği şekilde bir birini yercesine ve yerercesine değil, tamamen Sarıyer’in sorunlarını ifade edecek, bu bilinçte, bu şuura sahip insanların Meclis üyesi olmasını MHP olarak canı gönülden istiyoruz. İktidardan olabilir, muhalefetten olabilir ya da bağımsız olabilir hiç fark etmez, önemli olan Sarıyer için, halkın sorunlarıyla uğraşan Meclis üyelerinin olması. Bugün gördüğümüz meclis yapısının iktidarı ile muhalefeti ile Sarıyer’in sorunlarıyla tam manasıyla ilgilendiğini ya da en azından kafa yorduğunu şahsen düşünmüyorum.” diye konuştu.

AKP YEREL SEÇİM İDDİASINI KAYBETMİŞ DURUMDADIR.

Yerel seçimlerle ilgili ilginç bir iddiada bulunan Bilgiç, Ak Parti’nin Sarıyer’de aday çıkaramayacağını öne sürdü. Bilgiç bu iddiasını ise şöyle açıkladı: “Ak Parti Sarıyer’de aday çıkaramayacak. Çünkü Ak Parti siyasi cesaretini kaybetmiş toplum nezdinde, Sarıyer özelinde yanlış hamleler yaparak güven kaybetmiştir. Yanlış adım ve politikalarıyla yerel seçimlerdeki iddiasını bana göre tamamen kaybetmiştir. Bu noktada onlara tavsiyem, MHP’yi desteklemeleridir, isterseniz değişik bağımsız araştırma şirketlerine, Ak Parti için de, CHP için de, MHP için de yerel seçim anketi yaptırabilirler. Bunu aslında çok sık yapıyorlar ancak kendileri bile gördükleri sonuçları bizce doğru okuyamıyorlar. Çıkıp sokağa topluma, millete, vatandaşa sorabilirler. Bu arada bizde ciddi manada insanlarla hasbihal ve istişare ediyor birlikte fikir alış verişi yapıyoruz, toplum için yaptıkları hiçbir şey yok denilecek kadar az. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer in kendi ilçe sınırlarında olan ormanları kendi belediyelerine işletmeci yaparak tahsis etmektedir. Gözle görülür hiçbir hizmet sunumu doğru düzgün yok, Ancak memnun kılınacak ahali için geçici makyaj yapılıyor. Gözle görülür hiçbir hizmet yok, var diyecek yüzleri var ise buyursun desinler. Sadece bir dahaki seçime kadar uyutma, geçiştirme, zaman kazanmaya yönelik hamleler var.”

MÜLKİYET SORUNUNU MALESEF ÇÖZEMEDİLER

Ak Parti’nin Sarıyer’de özellikle mülkiyet sorunuyla ilgili toplumun tepkisini çektiğini vurgulayan MHP İlçe Başkanı Bilgiç şöyle devam etti: Bu sorun çerçevesinde herkes sorumludur “Sarıyer’in nüfusunun neredeyse yarısını yakından ilgilendiren mülkiyet sorunun çözümü konusunda hiçbir şey yapmadılar. Bu konuda yeteri kadar vatandaştan yana taraf olmamaları ya da Cumhuriyet Halk Partisini suçladıkları noktada yanlış dedikleri şeye karşı daha doğrusunu kendi çözüm önerilerini üretip getirmediklerini görüyoruz. Biz MHP olarak bu sorunu yaşayan insanlardan gerçekten hak sahibi olan ve hakkını hiç kimseye gasp ettirmeyeceğimiz insanımızdan ve sakinimizden yanayız. “

AYAZAĞA’DA NEDEN VE NASIL ANLAŞTILAR?

Sarıyer Belediye Meclisi’ne toplu olarak yönelttiği eleştirilerini sürdüren Bilgiç, “Arkalarda inşaatlar yapılıyor. Tarabya’da, Boğaziçi’nde inşaatlar yapılıyor. Ayazağa’da inşaatlar için birlikteler ama Büyükdere’de, Kocataş’ta, Derbent ’de anlaşamıyorlar. Çamlıtepe, Hisarüstü, Çayırbaşı, PTT evleri Pınar Mahallesi’nde anlaşamıyorlar. Ayazağa’da anlaştılar. Bir şekilde masaya oturdular Ayazağa’da. Neden diğer mahallelerde bir araya gelemiyorlar. Burada siyasi bir niyet sorgulaması yapmak lazım!” diye konuştu.

SARIYER’İN SORUNLARINI DİLE GETİRECEĞİZ

Son olarak MHP İlçe Başkanlığı’na yeniden seçilmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Bilgiç, “Atamadan sonra ikinci kez seçildik. Kendi siyasi irade ve kamuoyumuz bu şekilde takdir etti. Bizde buna layık olmaya çalışacağız. Sarıyer’de yapıcı ve yanlışları işaret eden yapıcı muhalefet olmayı kamuoyuna göstereceğiz. Eksik kalan yerlere nasıl parmak basarız, işte biz bunları gözlemleyip kamuoyuna aktaracağız. Biz bir iddia ile yola çıkarız. Bizim daha önce seçimlerde taahhüt ettiğimiz birçok şeyi bugün Sarıyer Belediyesi’nde olsun Büyükşehir Belediyesi’nde olsun yapmaya çalışıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçimlerde söylediği birçok projeyi bugün peyderpey gündeme alıyorlar. Bizde her şeyden önce çok mutlu oluyoruz. Sarıyer’in girişinde bir maslak trafiği sorunu var. İstiyoruz ki bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi birlikte çözsün. Nikâh salonundan Darüşşafaka girişi ve Oto Sanayi’ye kadar olan bölgede trafik sorunu can sıkıcı boyutta. Çözüm var mı? Var! İstihdam noktasında, eğitim noktasında Sarıyer’de neler yapılmalı, Sarıyer nasıl cazip hale getirilmeli, Gündüz Nüfusunun büyük bir oranı istihdam için mecburen ilçe dışına çıkıyor, bunlara çözüm noktasında katkı sunacağız. MHP olarak, yerel seçimlere sorunların çözümüne yönelik kendi çözüm odaklı tespitlerimiz ışığında projelemizle hazırlanacağız. ’diye sözlerini tamamladı.