Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından İBB Sarıyer Kütüphanesi’nde Sarıyer muhtarları ve eğitimcilere iftar verildi.

Her gün farklı kurum, kuruluş, STK ve vatandaşlarla İBB Sarıyer Kütüphanesi’nde bir araya gelen Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, Sarıyer muhtarları, okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, yaptığı konuşmada, “Bu ülkenin gelişmesini engelliyorlar, dış ve iç güçlerin oyunları devam ediyor” dedi.

Bayraktar: Suriye’den beter olurduk

İftar sonrası konuşan Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, "Biz burada bolluk içinde iftarlarımızı açarken, islam coğrafyasında kardeşlerimiz zeytin yerine mermi ile iftarlarını açıyorlar. Bunlar bizim kardeşlerimizdir. Biz bu durumlara gelmemek için mücadele veriyoruz. Eğer 15 Temmuz hain darbesi başarılı olsaydı biz burada bir araya gelemezdik, Suriye’den beter olurduk” dedi.

“Siyaset büyük fırsattır”

Sarıyer’de 4 yıl önce siyasete başladığını belirten Bayraktar, “Siyaset halk için olduğunda amacına ulaşır. Sarıyer’de göreve geldiğim günden beri Sarıyer için ne yapabilirim arayışı içine girdik ve Sarıyer’e devrim nitelliğinde eserler kazandırdık. Hem de belediyesi başka partide olan bir ilçede. Biz bu bağlamda siyaset yürütüyoruz. Siyasetçi arkasında eser bırakmalıdır, yoksa o makamda boşuna oturmuş olur. Biz vatandaşlarımızın hayır duasını alsak bizim yeterlidir” ifadelerini kullandı.

“Mülkiyet sorununu çözeceğiz”

İmar Barışı’yla ilgili konuşan Bayraktar, “Geçmişten beri kanayan yara olan imar sorununu çözüme kavuşturduk. Her seçimde bu sorunu vatandaşların önüne sunup ‘sizi buradan atacak, sürecekler, kendi müteahhitlerine peşkeş çekecekler’ diyenler, bu sorunun çözülmesini istemiyorlar. Yapılan komisyonda yumruklar konuştu, sandalyeler havada uçuştu. Her şeye rağmen biz bu yasayı geçirdik, bu sorunu çözeceğiz. 9 Haziran’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İmar Barışı hakkında bilgilendirmek üzere Sarıyer’e gelecek. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz ” dedi.

“Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynanıyor”

24 Haziran’da yapılacak olan seçim ile ilgili konuş Bayraktar şu ifadelerde bulundu: “Şimdi önümüzde genel seçim var. Başımızı iki elimizin arasına alıp düşünüp, kararınızı vereceksiniz. Ben size şu partiye, bu partiye verin demem. Sizler aklıselim insanlarsınız, kimse Ak Parti’ye oy ver diye yönlendirmem, ama gönlümden Ak Parti geçiyor. Çünkü her şeyi çok açık ve net görüyorum. Bu ülkenin gelişmesini engelliyorlar, dış ve iç güçlerin oyunları devam ediyor, bu yüzden siyaset yapmalıyız.”