AK Parti Meclis Üyeleri ve ilçe yöneticileri midyecilerin telefonlarına çıkmayınca, CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç devreye girdi.




AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Rumelikavağı’na “Midye İşleme Merkezi”  sözü vermiş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalara hemen başlanacağını söylemişti. Bu sözle birlikte hem Sarıyer halkı, hem de yıllardır derme çatma barakalardaki zor şartlarda Türkiye’nin dört bir tarafına midye ulaştıran yüzlerce kişi umutlanmıştı. Ancak ne yazık ki beklenen olmadı. AK Parti’nin unuttuğu midyecilere CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç sahip çıktı.


Seçim bitince AK Partililer midyecileri unuttu


Midyeciler projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması için AK Partili meclis üyelerine ve ilçe yöneticilerine defalarca kez ulaşmaya çalıştı. Ancak midyecilerin iddialarına göre; AK Partililer telefonlarına bile bakmadı. Durum böyle olunca Rumelikavağı sakinleri konuyla ilgili Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i bilgilendirdi. Harekete geçen Şükrü Genç, projenin detayları ile ilgili bilgi aldı ve Büyükşehir ile temasa geçti. Hafta içinde teknik ekibi ile birlikte Rumelikavağı’na giderek konuyu yerinde inceleyen Genç, projenin bir an önce başlayacağını söylediği belirtildi.


"AK Partililer telefonlarımızı açmıyor"


Rumelikavağı halkı ise AK Parti Sarıyer’e tepkilerini dile getirerek; “Seçimden önce bize söz verildi. Kâğıt üzerinden proje gösterildi. Siz bunu haber bile yaptınız. Biz de AK Parti’ye oy verdik. Ancak seçimden sonra arayan soran olmadı. 5 yıl daha beklemeyelim diye biz onları aradık. İlçe Başkanlığından bize dönen olmadı. Meclis üyelerine ulaşamıyoruz. Bazıları önce telefonu açıyordu. Konuyu öğrenince bu kez telefonlarımıza çıkmıyorlar. Biz de konuyu Şükrü Genç’e söyledik. Sağ olsun çok ilgilendi. İnşallah yapar” diye konuştular.


Sarıyer’den muhatap bulamadıklarını vurgulayan midyeciler konuyu AK Parti İl Başkanlığı'na ve Genel Merkez'e de götürmek istediklerini söylediler.


MİDYE



SARIYER MANSET