İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında öğlen saatlerinde geldiği Sarıyer’den sabahın ilk ışıklarında ayrıldı. Bakan Soylu’nun Sarıyer mesaisi dolu dolu geçti.

24 Haziran seçimleri kapsamında Sarıyer’de gün boyu mesai harcayan İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu’yu Sarıyerliler büyük bir coşkuyla karşıladı. İlk olarak AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Soylu, daha sonra; Sarıyer’de seçim otobüsü ile esnafı selamladı.  İBB’nin Marmaracık Gençlik Kampı’nda iftar programına katılan Soylu, gece mitingi için Ayazağa’ya geçti. Binlerce vatandaş Bakan Soylu’yu büyük çoşku ile karşıladı. Zaman zaman izdiham yaşandı.

Bayraktar’dan binlerce kişiye katılım teşekkürü

Ayazağa’da düzenlenen gece mitinginde açılış konuşmasını yapan Ak Parti Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, coşkulu kalabalığa seslenerek, “Buraya gece vakti gelerek büyük bir katılım sağlayan tüm Ayazağalılara teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Soylu: seçimi kazanmak yetmek, çok güçlü kazanmalıyız

Bayraktar’ın ardından konuşan ve seçimlere çok az süre kaldığını hatırlatan Soylu, "Bu seçimi kazanmamız yetmez, çok güçlü bir şekilde kazanmamız gerekir. Bizi her konu da eleştirebilirler ama biz bu ülkeyi hainlere teslim etmedik." diye konuştu.

 “Kandil’e girdik ne oldu?”

Daha sonra konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kandil'e, Afrin'e giremezsiniz' dediler, girdik ne oldu? Yarın Kandil'i de alacağız. Ne olacak? Bugün Türkiye kendi iradesini ortaya koyan bir ülkedir. Demokrasi ile beraber, oyla sandıkla bunu gerçekleştiren bir ülkedir. Size bir müjde vereyim. Az önce yolda gelirken Emniyet Genel Müdürüm beni aradı. Dedi ki, 'Diyarbakır'da suikast için gelmiş teröristleri kıskıvrak yakaladık” ifadelerini kullandı.

Eski Türkiye’yi anlattı

AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlatan Soylu, bu hizmetlerin devam etmesi için destek istedi. Soylu, AK Parti iktidarı öncesinde halkın çok ciddi sorunlar yaşadığını, hastanelerin yetersiz kaldığını ve tedavi göremeyen insanların olduğunu belirterek, AK Parti iktidarıyla birlikte en ücra köye kadar sağlık hizmeti veren bir Türkiye tablosunun ortaya çıktığını söyledi. AK Parti iktidarlarıyla birlikte sağlık, eğitim, ekonomi ve savunma sanayisi konusunda Türkiye'nin çok ciddi atılımlar yaptığını aktaran Soylu, Türkiye'nin yerli silah ve helikopter üreten bir ülke haline geldiğini kaydetti.

“Bugün güçlü bir Türkiye var”

Soylu, terörle mücadelede Türkiye'nin ciddi başarı elde ettiğini vurgulayarak, ABD'nin itirazına rağmen Afrin'e Zeytin Dalı Operasyonu'nun yapıldığını ve terörün o bölgeden temizlendiğini söyleyen Bakan Soylu, "Şimdi ne kadar çatlarlarsa da çatlasınlar, ne kadar patlarlarsa patlasınlar, okyanus ötesinden parmak sallayarak korkan bir Türkiye yok bugün. Bugün güçlü bir Türkiye var. 'Kandil'e, Afrin'e giremezsiniz' dediler, girdik ne oldu? Yarın Kandil'i de alacağız. Ne olacak? Bugün Türkiye kendi iradesini ortaya koyan bir ülkedir. Demokrasi ile beraber Oyla sandıkla bunu gerçekleştiren bir ülkedir" diye konuştu.

Muhalefet teröre destek veriyor

Bakan Soylu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasına yönelik söylemlerini eleştirerek, bunun "teröre destek vermek" anlamına geldiğini ifade etti.

Miting sonrası Sahur

Ayazağa’da coşkulu kalabalığa seslenen Bakan Soylu, ardından Ak  Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından Sarıyer Cumhuriyet Meydanından düzenlenen sahur etkinliğine katıldı. Yüzlerce Sarıyerli ile sahurda bir araya gelen Soylu, sabahın ilk ışıklarında Sarıyer’den mutlu ayrıldı.