11Sarıyer’den Belediye Başkan Aday Adayı olan eski Sivas Milletvekili ve Kaymakam Selami Uzun müracaat formunu İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’e teslim etti.

Selami Uzun’un aday adaylığını açıklaması parti binası önünde biriken kalabalık nedeniyle davullu-zurnalı gövde gösterisine dönüştü. Selami Uzun taraftarları, oluşturdukları araç konvoyu ile Ferahevler’deki parti binası önüne geldi. Saat 19:30’da başvuru formunu teslim etmek ve aday adaylığını açıklamak için AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda olan Uzun alkışlar arasında salona girdi.

Selami Uzun’la birlikte salonda bulunan İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir 77daha önceki aday adaylarında olduğu gibi yaptığı konuşma ile AK Parti’nin misyonundan ve gerçekleştirdiği hizmetlerden söz edip, Uzun’a başarı diledi.

“BEN BU GÖREVE TALİBİM”

Aday Adaylığı açıklamasını yazılı basın bildirisinden okuyarak yapan Selami Uzun’un konuşması memleketi Sivas’ta yayın yapan yerel bir televizyon kanalından da canlı verildi. 55Açıklamasında öncelikle kendini tanıtıp, daha önce yaptığı kaymakamlık görevi ve iki dönem Sivas milletvekilliği ile ilgili bilgi veren Selami Uzun daha sonra Sarıyer’e neden belediye başkanı olmak istediğini ifade etti. Uzun, “Sarıyer’in üzerinde yükselecek değil, üzerinde Sarıyer’i yükseltecek bir isme ihtiyaç var. Sarıyer’in bir hizmet gönüllüsüne ihtiyacı var. Zorlu yolları, engelleri ve engebeleri kolaylıkla aşacak ‘uzun ince bir yolda gece gündüz yürüyecek’, Aşık Veysel’den aldığı feyzi Mevla ve Yunus Emre ile harmanlayacak bir Anadolu evladına ihtiyacı var. Ben bu göreve talibim. Buradan ilan ediyorum; Sarıyer’in sorunlarına net ve açık olacağım. Kapalı kapılar ardında sorun çözmeye çalışmayacağım” dedi.

44“SARIYERLİYİ HİÇBİR YERE GÖNDERMEYECEĞİZ”

Konuşması sırasında kentsel dönüşüm konusundaki düşüncelerini de ifade den Selami Uzun şunları söyledi:

“Mülkiyet konusunda her şey yasal zeminler dahilinde, vatandaş nasıl istiyorsa, nasıl memnun olacaksa, öyle olacak. ‘Böyle kalsın’ diyorsa, böyle kalacak, tapu istiyorsa tapu olacak, kentsel dönüşüm istiyorsa kentsel dönüşüm olacak. Kimse endişelenmesin; Sarıyerli Sarıyer’de yaşayacak, Sarıyerliyi hiçbir yere göndermeyeceğiz. Çünkü burası sizin yuvanız, nasıl mahalle sizinse karar da sizin olacak.”

22“İSTANBUL TÜRKİYE’NİN SARIYER İSTANBUL’UN ÖZETİDİR”

Selami Uzun Sarıyer’le ilgili düşüncelerini ifade ederken de şöyle konuştu:

“Bana göre Sarıyer Türkiye’dir, Sarıyer İstanbul’dur. Sarıyer, İstanbul’un sadece boğazı değil, yüreğidir. İstanbul’a giden yol Sarıyer’den geçer. Sarıyerli olmadan İstanbullu olunmaz. İstanbul nasıl ki bir Türkiye özeti ise, Sarıyer de bir Türkiye özetidir. Ancak ne yazık ki, Sarıyer aynı zamanda, doğayla iç içe doğa tahribatının olduğu en güzel binalar ile imarsızlığın yan yana olduğu bir ilçedir. En zengin ile en yoksulun buluştuğu ortak bir platformdur. Kuşkusuz sorunlarımız da var. Ama hepsi bir yana Sarıyer’in ya da İstanbul’un, ya da Türkiye’nin korku ve tedirginlik veren senaryolara değil, sağduyulu önderlere, liderlere ihtiyacı var. Onlar halkın huzuruna çıktıklarında fark edilirler.”  (Tuncay DAĞLI)