AAK Parti’nin İBB ve Sarıyer Belediye Meclisi’ndeki ‘şahin’lerinden Halil Canarıkan, kürsüden yaptığı konuşmada Derbent’teki kentsel dönüşüme karşı çıkan CHP’li Gökan Zeybek’i eleştirirken isim vermeden, “Kimler proje yapmak için Yorum İnşaat’ın peşinden koştu, onlar kendini bilir... Bu kadar konuşursam yeter” diyerek, ithamda bulundu.

Aynı zamanda mimar olan Gökan Zeybek’in Derbent projesinin yanlış olduğunu ifade edip, bu konuda sürekli eleştirilerde bulunması üzerine konuşma yapma gereği duyan Halil Canarıkan, BDerbent’teki kentsel dönüşüm konutlarını yapacak olan inşaat firmasıyla ilgili olarak,“Ben Yorum İnşaat’ın avukatı değilim. Başkaları gibi Yorum İnşaat’a proje yapmak içinde peşinden de koşmadım. O arkadaşlar kendilerini bilir. Kimler proje yapmak için Yorum İnşaat’ın peşinde koştu, onlar kendini bilir. Bu kadar konuşursam yeter” dedi.

CANARIKAN: “SEN NEDEN ALINIYORSUN GÖKAN BEY”

CKendisinin Yorum İnşaat firması ile bir bağlantısı ve diyaloğu olmadığını söyleyen Gökan Zeybek’e, “Sen neden üzerine alınıyorsun, Erdal Bey (CHP’li meclis üyesi mimar Erdal Sarıgöl) neden alınmıyor?” diye karşılık veren Canarıkan, şunları söyledi:

Derbet’te yapılan proje sizi neden rahatsız ediyor Gökan Bey, bana bunu bir açıklar mısınız? 95 metrekare, her aksamıyla verilecek daire sizi rahatsız mı ediyor? 95 metrekarelik dairenin nesine karşısın? 5000’lik imar planı İBB’den geçerken sen çıkıp teşekkür ettin.”

AGÖKAN ZEYBEK: “BEN ÖNERDİĞİM İÇİN DAİRELER BÜYÜTÜLDÜ”

Halil Canarıkan’ın 95 metrekare yapılacağını söylediği Derbent kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki dairelerin, kendisinin çabası sonucu bu büyüklüğe yükseltilğini söyleyen Gökan Zeybek ise Sarıyer Posta'ya yaptığı açıklamada, “Ben Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşma yapıp, 73 metrekarenin küçük olacağını söylediğim için daireler 95 metrekareye çıkarıldı. Yoksa 73 metrekare olacaktı. Ayrıca Derbent projesini çizen Arima adlı mimarlık şirketi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait tüm projeleri çizen firmadır, ne tesadüf değil mi?" dedi.