CEM1AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Cemil Özbalta, Sarıyer Belediyesi bütçesine ek istenmesine karşı çıktı ve yaptığı konuşma ile belediye yönetimine ağır eleştiriler yöneltti.

Belediyenin iflas ettiğini, kapasitesinden daha ağır bir yük altında kalan gemi gibi su alıp, batmaya başladığını söyleyen Özbalta, mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Şu anda önümüze getirilen ek bütçenin içeriğine baktığımızda; siz yasal olmayan bir ek bütçe yapmak ve bunu kanunsuz bir şekilde meclisimizden geçirmek istiyorsunuz. AK Parti olarak bizim ek bütçeye ‘hayır’ diyeceğimizi bildiriyoruz. Kanuna aykırı yapılan bu ek bütçeyi geri çekmenizi ve hukukçularınıza bir kez daha göstermenizi tavsiye ediyoruz. ‘Neden hukuk dışıdır, bu ek bütçe?’ derseniz..!

“BELEDİYE BATMIŞTIR, İFLAS ETMİŞTİR”

Ek bütçenin içinde ne var, ne kadarlık bir ek bütçe hazırlıyorsunuz belli değil. Belli olmayan bir ek bütçe hazırlamak ahlaki değildir. Şimdi işin teknik boyutuna gelelim, 2013 yılı tahmini bütçe 225 milyondur. Bunun içinde 56 milyonluk borçlanma bütçesi zaten yapılmıştı. Bunun için ikinci bir ek bütçe yasal değildir. 169 milyon gider bütçesi, 56 milyon da borçlanma bütçesi var. Toplamda 225 milyon tahmini bütçemiz oldu. Bu 225 milyon TL’yi harcadınız, şimdi de ek bütçe istiyorsunuz. Bu şekilde geçen ay buradan açıkladığımız ‘belediyemizin 230 milyon borcu var’ sözü doğrulanmış oldu. Bu şunu göstermektedir; belediye batmıştır, iflas etmiştir, müflis tüccar gibi yamalı bir bohça hazırlamaktayız. Yıl sonu itibarı ile borcumuzun 250 milyon TL olması beklenmektedir. Yazık, belediye son aylarda çözülmüş gemi gibi önüne gelene çarpmakta ve su almaktadır.”

cem2“AMATÖR SPORCULARA ÖDÜL VERİLSİN”

Cemil Özbalta konuşması sırasında Sarıyer’de çeşitli dallarda spor yapıp, önemli dereceler elde eden amatör sporculara ödül verilmesi gerektiğini de belirtti. Özbalta, sporcuların kazandığı başarılardan örnekler verirken, şunları söyledi:

“Sarıyer Belediyesi bünyesinde Sarıyer Belediye Spor Kulübü var. Bu kulüpte yüzlerce gencimiz spor yapmaktadır. Bu yavrularımızın ve kardeşlerimizin hocaları ile birlikte Sarıyer’imizin adını yurt içi ve yurt dışında duyurmak için çok büyük bir mücadele vermekteler. Sporcularımız ulusal ve uluslar arası müsabakalarda Sarıyer’e onlarca madalya kazandırmasına karşın, bu kardeşlerimize ve antrenörlerine şimdiye kadar ödüllendirme anlamında bir kuruş ödeme yapılmamıştır. Oysa ödül yönetmenliğine göre başka belediyeler derece yapan sporcu ve hocalarına yüz binlerce TL ödül vermesine rağmen kendi sporcularımıza bir lira bile ödül verilmemesi, belediyemizin amatör sporcuya bakış acısını gösterme açısından çok kötü bir görüntü sergilemektedir. Sayın Başkan Sarıyer Belediye spor Kulübü’nün her ne kadar başkanı olmasan da bu kulübün sorumlusu olduğunuz, Kadın Voleybol Takımı’na göstermiş olduğunuz ilgiden belli olmaktadır. Her ne hikmetse Kadın Voleybol Takımı kurulduktan sonra başta sayın Başkan olmak üzere bütün yöneticiler o yöne yönelmiş, diğer branşlar başarı acısından yok sayılmıştır. En kısa zamanda dereceye girmiş amatör sporcularımıza başarılarına göre on bin liradan az olmamak üzere ve onları yetiştiren hocalarına da emekleri verilmek üzere, ödülleri verilmeli ve gelecek yeni gençlerin heveslerini artırmak ve kahve köşelerinde ve kafelerde günlerini geçiren gençleri yer sporlarına yönlendirmek üzere belediyemiz harekete geçmelidir.”