Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde halka açık olarak yapılan meclis toplantısında sunulan 2017 Faaliyet Raporuna AK Parti grubu ret, CHP Grubu kabul oyu verdi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği toplantıda CHP ve AK Partililer arasında sert tartışmalar yaşandı.

Coşgun: Keşke Çelik ve Tülün’e de teşekkür etseydiniz

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 1 saat 45 dakika süren 2017 Yılı Faaliyet Raporu sunumunun ardından AK Parti grubu adına konuşan Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, birtakım eleştirilerde bulundu. Coşkun, “Bu binada kimin emeği varsa Allah razı olsun, teşekkür ediyorum. Bürokratlarımıza da teşekkür ediyorum, onların daha fazlasını da yapacağını biliyorum ama siyasi irade onlara ayak uyduramamış. Yeni hizmet binasının kurulduğu bu arazinin tahsisi, dönemin AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Çelik ve dönemin Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün tarafından alındı. Keşke siz de bu kişilere teşekkür etseydiniz” dedi. Coşgun’un sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP grubu, Coşgun’a büyük tepki gösterdi. Tartışmaya AK Partili üyelerin de katılmasıyla tansiyon daha da yükseldi.

“Sarıyer’in geleceğini ipotek altına almayın”

Gerginliğin ardından sözlerini sürdüren Coşgun şunları kaydetti: “Kitapçık fotoroman şeklinde yapılmış. Hep aynı şeyler. Şeffaf belediyecilik sözü vermişsiniz biz önergelerimize cevap alamıyoruz. Yeni hizmet binasının maliyetiyle ilgili maalesef bu raporda hiçbir bilgi yok. Bunu öğrenmek bizim en doğal hakkımız. Borçlanarak Sarıyer’in geleceğini ipotek altına almayın. Biz burada Sarıyerlilerin

parasının hesabını soruyoruz.”

Salim Kain’den borçlanma eleştirisi

Raporu ekonomik veriler üzerine eleştiren AK Partili Salim Kain ise, “Sarıyer Belediyesi, her yıl artan 100 milyon liralık gelire rağmen borçlanmayı sürdürüyor. ‘Başka yerde sınıflandırılamayan’ adı altında bir gelir kalemi gördük. Bu nedir? Toplanamayan vergiler ve hesapsızca harcanan gelirler net bir şekilde görülüyor. ‘Yeşil bina’ yaptık dediniz. Ancak enerji ve yakıt tüketimleri rekor kırmış. Yeşil bina sertifikası alındığını söylemiştiniz. Bu sertifikayı veren kurumun sitesinde Küçükçekmece Belediyesi’nin adı var. Sarıyer Belediyesi’nin ismi geçmiyor. Yeni binaya geçildikten sonra araç kiralamasında azalma olacağını söylemiştiniz. Buna rağmen yüzde 10 artmış. 4 milyon lira harcanan yeni hizmet binası için bakım giderleri yazılmış. Bu nasıl oluyor merak ediyorum. Belediyenin bugün itibariyle 474 milyon lira borcu var. Son bir yılda 11 milyon lira açık var. Yine denk bütçe yapılmamış” dedi.

Genç’ten Çoşgun’a belgeli yanıt

AK Partili üyelerin sözlerinin ardından kürsüye çıkan Başkan Şükrü Genç; yeni hizmet binası tahsisinin eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün zamanında alındığını söyleyen Hüseyin Coşgun’a cevap verdi. Belediye binasının tahsis belgelerini getirterek vatandaşlara gösteren Genç, “Belediye binası arazi tahsisi, Milli Emlak’tan benim belediye başkanı olduğum dönemde, 2011 yılında alınmıştır. İşte belgeler elimde. İsteyen herkes incelesin” dedi.

Oyçokluğuyla kabul

Genç’in konuşması sırasında AK Parti ve CHP grubu arasında yine tartışma yaşandı. Sözlü atışmaların ardından 2017 Yılı Faaliyet Raporu’nun oylamasına geçildi. Rapor, AK Parti’nin ret, CHP’nin kabul kararı sonucu, oyçokluğuyla geçti.

Haber: Ahmet CİRİK