IMG_9352“SİZ İSTEMEZSENİZ TUĞLANIZA DAHİ DOKUNMAYIZ”

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm konusundaki tavrını net bir şekilde ifade etti ve “Siz istemzseniz tuğlanıza dahi dokunmayız” dedi.

Geçtiğimiz Pazar günü İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’le birlikte sabah namazını İmamı Azam Camii’nde kılan Özsoy, daha sonra esnaf ve dernek ziyaretleri yaptı. Sarıyer’in tüm mahallelerinde büyük ilgi gören AK Parti’li Özsoy’a FSM’den de ilgi büyüktü.

IMG_9320Öğle saatlerinde partililerle birlikte esnafı gezerek destek isteyen Özsoy, akşam Sivas Doğanşar Kabaçam Köyü Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Sivaslıların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda mahallenin mülkiyet problemi konuşuldu.

Sarıyer’e altın çağını yaşatacak büyük projelerle geldiğini belirten Özsoy şunları söyledi:

“Bu ülkeye hizmet etmek için mücadele eden güçlü bir hükümetimiz var. Bizim amacımız sizlere, bölgemize hizmet etmek. Bugüne kadar hep huzur vermek için uğraştık. Görev yaptığım dönemlerde de bunu sağladım. Sizler benim hizmetlerimi biliyorsunuz. Kimsenin tuğlasına dokunmadık. Bundan sonra zaten dokunmayız. Birçok mahallemizde tapular hazırlandı yakın zamanda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sarıyer’e gelecek ve tapular dağıtılacak. Derbent IMG_9287Mahallesi çözüme kavuştu yakında temeller atılacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş başkanımızla konuştum, tüm daireler 95 metrekare olacak. 2 ay içerisinde örnek blok yapılacak, içine eşyalar yerleştirilecek o zaman dedikoducuların elinde iftira üretecek hiçbir olanak kalmayacak. İnşallah aynı uygulamaları Fatih Sultan Mehmet’te de yapacağız. Projelerimizi masaya yatıracağız sizlere ne diyorsunuz diye soracağız. Yok, biz bu şekilde huzur içinde iyiyiz diyorsanız tamam diyeceğiz. Biz bugüne kadar hiç kimsenin evinin tek tuğlasını yıkmadık. Sedat Özsoy’u iyi hatırlıyorsunuz, burada çatısını, katını yapan birçok arkadaşımız var, biz o huzuru o dönemde getirdik. O yüzden bu tür projelere sizlerle beraber karar vereceğiz.”

IMG_9372İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’de Sarıyer’de belirli mahallelerde mülkiyet meselesi konusunda önemli adımlar attıklarını belirterek, FSM Mahallesi ve Derbent projesi ile ilgili bilgi verdi. Özdemir, “Şuanda FSM ile ilgili bir proje yok. Böyle bir şey olursa önce sizlere soracağız ve mutabık kalırsak yerinde dönüşümle sorunu çözeriz. Biz böyle yaşamak istiyoruz derseniz zaten biz bir şey yapmayız” dedi.