FAK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, çok kötü ve hijyen olmayan koşullarda çalışan midyecilere ait derme-çatma barınakların rehabilite edilip, yerine modern barınaklar yapılacağı sözünü verdi.

Bugün Rumelikavağı Mahallesi sahilindeki midyecileri ziyaret eden Sedat Özsoy, burada ilgi ve sevgi gösterisi ile karşılandı. Midyeci kadınlardan biri Özsoy’un boynuna sarılıp, “Siz bize nasıl yaklaşırsanız, nasıl ön olursanız, biz de size öyle yaklaşırız, ön oluruz”

DÖZSOY: “BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞAYACAĞIZ AMA ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy bu sabah önce Zekeriyaköy’e gitti ve buradaki işyeri sahipleri ve işadamları ile bir kafede sohbet etti. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı ve partililerin de bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan Özsoy, Zekeriyaköy’ün artık mahalle statüsüne alındığını ve hizmetlerin İBB ile birlikte getirileceğini söyledi. 3. Köprü ile birlikte bağlantı yollarının da tamamlanmasıyla Zekeriyaköy’ün ulaşım sorununun biteceğini ifade eden Özsoy, şu an için metronun buraya gelmesinin Cekonomik olmaması nedeniyle bu projenin ertelendiğini ifade etti. Zekeriyaköy de dahil olmak üzere tüm köylerin kanalizasyon sorununun yapılacak arıtma tesisi ile sona ereceğini belirten Sedat Özsoy, “Ama tüm bu çalışma ve projeleri seçimi kazanırsak yapabileceğiz. Bu nedenle seçim hem bizim hem de sizin için çok önemli. Yeni bir maceraya gerek yok, 5 yılımızı kaybetmeyelim” dedi.

Sedat Özsoy şu an için Sarıyer Belediyesi fen İşleri Müdürlüğü tarafından şantiye olarak kullanılan futbol sahası bitişiğindeki alanın da dahil olmak üzere 220 dönümlük alanda büyük bir spor Bkompleksi gerçekleştirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. Özsoy, “Büyük bir değişim yaşayacağız ama çok çalışmamız lazım. Hizmet için oyların bir sandıkta toplanması gerekiyor” dedi.

Toplantıya katılan işadamı Hüseyin Bilgin söz alp, “Size elimizden gelen desteği vereceğiz” derken, mimar Caner Aksüt ise imar bozukluklarının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

MİDYECİLERİN ÇALIŞMA ALANI İÇİN REHABİLİTASYON PROJESİ HAZIR

EDaha sonra Rumelikavağı’na geçen Sedat Özsoy ve beraberindekiler burada midye temizleme işiyle uğraşan vatandaşlarla görüştü. Derme-çatma barınaklarından birine girip, hijyen olmayan koşullarda çalışan işçilerin durumunu yakından gözlemleyen Sedat Özsoy, Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce hazırlanan bir projenin burada yaşama geçirilip, mevcut alanın rehabilite edileceği müjdesini verdi.