3AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı  Av.Nurettin Çelik, basın mensuplarına verdiği kahvaltıda aday olduğu takdirde halkın karşısına ‘Nurettin Çelik kazanırsa Sarıyer kazanır’ sloganıyla çıkacağını söyledi.

Emirgan Parkı’ndaki Sarı Köşk’te basın mensuplarıyla bir araya gelen Nurettin Çelik’in yanında eşi Mürüvvet Çelik, kızları İlknur Sezer, Fatma Kaplan, Büşra Çelik, damatları Erdal Sezer, İsmail Kaplan ve torunları Almina ile Ahmet de vardı.

Nurettin Çelik kahvaltıdan sonra yaptığı konuşmada önce Allah’a güvendiğini ifade edip, ailesi, AK Parti Teşkilatı ve Sarıyerlilere de 1111güvenerek bu yola çıktığını belirtti.

Konuşmasına kendini ve bu güne kadar yaptığı mesleki ve siyasi çalışmaları anlatarak başlayan Av. Nurettin Çelik, Sarıyer Belediye Başkan yardımcılığı ve Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı yaptığı dönemlerde dahil olmak üzere bu güne kadar edindiği siyasi ve yöneticilik tecrübelerini bundan sonra belediye başkanı olarak değerlendirmek istediğini söyledi.

“AK PARTİ’NİN SARIYER’DE DÜŞEN BAYRAĞINI YENİDEN 55KALDIRACAĞIZ”

2009’da yapılan yerel seçimi CHP’nin kazanması ile Ak Parti bayrağının yere düştüğünü söyleyen Nurettin Çelik, “Sarıyer’de Ak Parti bayrağı yerel yönetimde düştü. Düşen bayrağı kaldırma noktasında göreve talip oldum. Bu bayrağı yeniden kaldıracağıma inanıyorum. Ama önce Allah’a inanıyor ve güveniyorum. Onun yardım edeceğine ve desteğinin yanımda olduğuna inanıyorum” dedi.

Belediyecilik ve siyaset konusunda kendine güvendiğini ifade eden Nurettin Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

99“Beş yıl belediye başkan yardımcılığı yaptım. Kapım her zaman açıktı. Benim yanıma randevuyla gelen yoktu. Sekreterim de olmadı. Bir şoför arkadaşım, bir ben vardım. Bu şekilde halkla daha iç içe olduğumu ve Sarıyer’de güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Belediyeciliği bildiğimi ve bana duyulan güvene hazır olduğuma inanıyorum. Bazı şeylerin yalnızca belediye meclisinden karar çıkarmakla olmayıp, kanunları da bilip uygulamaktan geçtiğini bildiğim için, Sarıyer’in sorunlarını çözmede hukukçu kimliğimin de çok işe yarayacağını düşünüyorum.”

“TEŞKİLATIMA GÜVENİYORUM”

Ak Parti Sarıyer Teşkilatı’nın kurucu ilçe başkanı olan Nurettin Çelik, 8 yıl birlikte çalıştığı parti teşkilatına da güvendiğini ifade etti. Görevi sırasında Sarıyer’de girmediği mahalle ve sokak 122kalmadığını, vatandaşlarla yüzyüze görüşüp sorunlarını öğrendiğini belirten Çelik, “Beraber çalıştığım teşkilattaki arkadaşlarımın da yanımda olduğunu düşünüyorum. Parti içinde hiçbir zaman çatışmaya mahal vermeden bu işi başaracağız. Teşkilat olmadan bu iş olmaz. ‘Ceketimi koysam seçimi kazanırım’ devri bitti” dedi.

Sarıyer halkına da çok güvendiğini söyleyen Nurettin Çelik şöyle devam etti:

77Eski Belediye Başkanımız Yusuf Tülün döneminde 5 yıl belediye başkan yardımcılığında bulundum. Ayrıca daha önce de ilçe başkanlığı dönemim oldu. Bu sürelerde hatırını kırdığım, üzdüğüm insanlar olmuştur, olabilir, ben de insanım, beşerim. Ama bilerek hiç kimseyi kırdığımı, üzdüğümü ve ahını aldığımı düşünmüyorum. Belediye başkan yardımcılığı ve ilçe başkanlığı sıfatlarımı hiçbir zaman kendim ve başkalarının kişisel menfaatleri için kullanmadım. Sarıyer’in ve burada yaşayanların sorunlarını çözmek için çabaladım, bu amaçla sürekli Ankara’ya gidip geldim. Bu sayede mülkiyet sorununun çözümü için Takas Kanunu’nun çıkmasında da büyük katkım oldu.”

44“ NURETTİN ÇELİK KAZANIRSA SARIYER KAZANIR ”

Sarıyer’in mülkiyet, imar ve deprem gibi çok önemli sorunları olduğunu de vurgulayan AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Nurettin Çelik, kentsel dönüşümün yerinde dönüşümle, vatandaşı mağdur etmeden, insanlar Sarıyer dışına gönderilmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kenan Evren döneminde çıkarılan birçok yasanın değiştirildiğini ve Evren’le ekibinin yapmış oldukları yanlışların hesabını verdiğini belirten Nurettin Çelik, o dönemde çıkarılan Boğaziçi Kanunu’nun da öngörünüme zarar verilmeden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

33Ak Parti’nin Sarıyer Belediye Başkan adayı olursa halkın karşısına “Nurettin Çelik kazanırsa Sarıyer kazanır” sloganıyla çıkarak, seçim çalışmalarını yürüteceğini de ifade eden Çelik konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Biz kişilerle uğraşmayacağız. ‘Harmana giren porsuk dirgene katlanır’ diye bir atasözü vardır, bu nedenle biz de bu yola girdiysek hiçbir bahane arkasına sığınmayacağız. Buradan, bu sofrada söz veriyorum, hiçbir zaman hiçbir bahane arkasına sığınmayacağım. Bu şekilde Sarıyer’de Ak Parti iktidarının devamını getireceğime inanıyorum. 155Ayrıca Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan gibi merhum büyüklerimiz ile Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da saygıyla anıyorum. Bizim Sarıyer’de mutlaka merkezi hükümet, büyükşehir ve ilçe belediyesi üçlüsünün birlikteliğini sağlamamız gerekir. Sarıyer Ak Parti ile bir araya gelirse partimin buraya büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Ben kendime güveniyorum. Ailemle birlikte bu işe gönül koyduk. Eğer başkan olur da bu görevde belli bir süreyi tamamlarsam, geriye döndüğümde benim ve arkadaşlarım için ‘iyi işler yaptılar’ denmesinden başka bir beklentim yok.”