MHP Sarıyer İlçe Teşkilatı, İstanbul 2. Bölge Milletvekilleri olan MHP Genel Başkan Yardımcısı, Celal Adan ile Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da katıldığı, Sarıyerli muhtarlarla kahvaltı düzenledi

1Muhtarların geniş katılım gösterdiği Sarıyer Vilayetler Evi’nde gerçekleşen toplantıya İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayları Gülru Vardar ve Rıza Erol ile MYK üyesi İbrahim Ünal da katıldı. MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi yıpratmaya çalıştığını öne sürdü. MHP’nin ilk günden bu yana Çözüm Süreci’ne karşı olduğunun altını çizen Adan “ Yaşanan ‘Çözüm’ değil ‘Çözülme’ sürecidir.  7 Haziran’da da bunu dile getiren Genel Başkanımızı ahlaksızca linç etmeye çalıştılar. Türk milletinin polisine, askerine, doktoruna silah sıkanlarla aynı masaya oturulmasına hep itiraz ettik. Doğu illerindeki emniyet müdürleri bizi aradılar. Bunların emniyet müdürlüklerinin karşısına karakollar yaptıklarını ilettiler. Vergi topladıklarını, adam kaçırdıklarını, devlet içinde devlet olmaya çalıştıklarını söylediler. Sayın Genel Başkanımız grup toplantılarında bunları dile getirdi. Bizzat İçişleri Bakanı’na ben ilettim. Bize ‘Çözüm Süreci’nden dolayı dokunmuyoruz’ dediler. Şimdi ise ülkenin Cumhurbaşkanı hiç utanmadan ‘Ülkenin her yerinde silah depolamışlar’ diyor” ifadelerini kullandı.

İhsanoğlu: En büyük mesele güvenlik

3Adan’la birlikte toplantıya katılan ve Sarıyer’de oturan MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu Türkiye’deki en önemli meselenin güvenlik meselesi olduğuna dikkat çekti. PKK terör örgütünün Suriye ve Irak’taki organik bağlarını reddettiğini belirten İhsanoğlu “Terör örgütü uluslar arası bir aktör olmaya çalışıyor. Irak bildiğiniz üzere 3’e bölündü. Suriye’nin kaça bölüneceğini zaman gösterecek. Vatandaşlarımızın da bildiği üzere bölgedeki bazı belediye başkanları ‘Özyönetim’ ilan ettiklerini açıkladılar. Devletin hakimiyetini yok sayma girişiminde bulundular. Coca-Cola gibi çok uluslu, çok ciddi sermayeye sahip pek çok kuruluş var. Ancak devleti devlet yapan egemenliktir. Terör örgütü de Türk Devleti’nin egemenliğine darbe vurmaya çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

Sarıuçak: Muhtarlar kendi primlerini kendileri ödüyor

SarıuçakKahvaltıya katılan muhtarlar adına konuşma yapan, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak 1 Kasım seçimleri öncesinde, gençlerin muhtarlarla daha yakın ilişki kurduklarını ifade etti. Muhtarların sorunlarının hiçbir partinin seçim bildirgesine yansımamasının büyük bir yanlış olduğunu belirten Sarıuçak “Muhtarlar olarak bildiğiniz gibi 657 sayılı Kanuna bağlı olarak çalışıyoruz. Evet maaşlarımız arttı ancak hala muhtarlarımız kendi primlerini kendileri ödemek zorunda kalıyor” dedi. Pek çok işlemin sadece nüfus müdürlüğünde yapılabiliyor olmasının verdiği zararlara da değinen Sarıuçak “Postacılar aradıkları kişinin evinde olmaması durumunda bize geliyorlar. Ancak vatandaşlarımız muhtara kayıt olmadıkları için gelen postacılarla sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin geniş hali Sarıyer Posta Gazetesi'nin 88. sayısında