Atatürk Oto Sanayisi’nde güvenlik görevlisinin olmadığından yakınan esnaflar, yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Maslak’ta bulunan Atatürk Oto Sanayi esnafı, gerçekleşen hırsızlık olaylarından bıkmış durumda. Dükkan sahipleri, ilgili mercilere defalarca şikâyet ettiklerini, ancak herhangi bir cevap alamadıklarını söyledi.  Yetkililerin bir an önce çözüm bulmalarını isteyen esnaflar, “ Burada ne mal ne de can güvenliğimiz yok” siteminde bulundu.

Sanayi esnafından yetkililere çağrı

Konu hakkında gazetemize konuşan araç elektrik aksamı ustası Mehmet Küçükosman, “Sanayi esnafı olarak mal güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Gece dükkânımın önünden arabanın aksamlarını çaldılar. Bu tür olaylara defalarca şahit olduk. Sanayi esnafı olarak onlarca kez durumu yetkililere bildirmemize rağmen olumu ya da olumsuz herhangi bir cevap alamadık” diyerek çaresizliğini dile getirdi.

“Paraları toplayan yönetim soruna çare bulmalı”

Mehmet Küçükosman, kooperatif yönetiminin bu sorunu çözmek için para toplamasına rağmen güvenlik kameralarını taktırmadığını ve yeterince önlem almadığını belirtti. Esnafın en büyük probleminin hırsızlık olayları olduğunun altını çizen Küçükosman şöyle devam etti: “Yüzlerce dükkanın olduğu, bu kadar büyük alana sahip bir yeri iki tane güvenlik görevlisi ile korumaya çalışıyorlar. İki tane güvenlik hangi dükkânın emniyetini sağlayabilir? Benim gibi mağdur olan çok esnaf arkadaşım var. Onların da en büyük sorunu budur. Dükkânlarımız soyuluyor, araçlarımız çalınıyor.”