Cekay Müzik bünyesinde 4 yıl önce kurulan Akustik Sanat Merkezi, kısa bir süre önce Sarıyer, Maden Mahallesi’ndeki yeni mekanına taşındı. Sanat Merkezi, alanında uzman eğitmenlerle kurslarına devam ediyor.

Akustik Sanat Merkezi, Sarıyer’de yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren ve ilçenin ilk müzik aletleri satan işletmesi olan Cekay Müzik bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. 4 yıl önce hizmet vermeye başlayan Akustik Sanat Merkezi; müzik, dans ve resim eğitimleriyle 7’den 70’e Sarıyer halkını sanatla buluşturuyor. Kısa bir süre önce Maden Mahallesi’ndeki yeni mekanına taşınan Akustik Sanat Merkezi, alanında uzman eğitmenlerle; kurslarına devam ediyor.

Ulusal ve uluslararası sertifika


Güzel sanatlar dalında geleceğin sanatçılarını yetiştiren Akustik Sanat Merkezi’nde; keman, piyano, bağlama, bateri, solfej, klasik gitar, bas gitar, elektro gitar, klarnet, flüt, şan, yoga, oryantal, drama, perküsyon, bale, hip hop, modern danslar, Latin dansları ve resim kursları veriliyor. Akustik Sanat’ta katılımcılar taleplerine göre; hobi eğitimi, profesyonel veya akademik eğitim alabiliyor. Sertifika programlarına dahil olan sanat merkezinde Milli Eğitim Bakanlığı Sertifikası ile Londra’da bulunan Trinity Üniversitesi’nin Sertifika programları uygulanıyor.

Günlük hayatın yoğunluğundan kaçış


Hayat meşguliyetinin yoğunluğunda birçok insan için bu tür etkinliklere zaman ayırmanın zorluğu malum. Akustik Sanat Merkezi de bu yoğunluğun dışında ders programları oluşturarak, insanları keyifli bir ortamda sanatla buluşturuyor. Hafta içi ve hafta sonu verilen dersler genellikle saat 16.00’dan sonra başlıyor. Okul çağındaki çocuk ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği sanat merkezinde 40 ve 50 yaş üzeri insanların da yüksek katılımı dikkat çekiyor.

Sanatı seven herkes için


Akustik Sanat, sanatı seven herkesi eğitimlerine bekliyor. Branşında yetkin iyi öğreticilerle birlikte çalışan sanat merkezi; müzik aletlerinin çeşitliliği ve kalitesi, uzun yıllar birlikte yol aldıkları deneyimli eğitmenleri ve istikrarıyla fark yaratıyor. Genellikle Koç Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen yılsonu konserlerinin ve gösterilerinin başrolünde kursiyerler oluyor. Kursiyerler hem kendi performansları hem de okul orkestrasıyla izleyici karşısına çıkıyorlar. Programlar, kalitesiyle izleyenlerin büyük beğenisini ve takdirini topluyor.

Yeni mekan yeni etkinlikler


Akustik Sanat Merkezi, farklı etkinliklerle de kursiyerlerine hizmet verecek. 1-2 saat süren programlarda ünlü isimler konuk edilecek, resim galerileri ve dans gösterileri organize edilecek. Akustik Sanat Merkezi’nin sanata gönül veren ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen insanlara tavsiyesi ise şöyle: “Sanatla ilgilenmek için önce istemek, daha sonra harekete geçmek ve biraz sabırlı olmak gerekiyor. Çünkü sanat, kolay bir iş değil. İcra eden kişiden uzun süre emek ve uğraş isteyen bir olay. İnsanlar sabırlı oldukları zaman mutlaka bir müzik aleti çalacak, dans edecek, resim yapabilecektir. Yeteneğiniz vardır. Kabul ediyoruz ancak bunu sabırla daha iyi bir yere taşımak sizin elinizde. Yetenek tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bunun peşinden çalışkanlık ve sabır gelmezse istenen başarı elde edilemiyor. Kişilerin, gerçekten isterlerse başarılı olabileceklerine inanıyoruz.”

Adres: Maden Mah. Kilyos Cad. No: 137/1 Sarıyer 
0212 342 04 94
facebook/akustiksanatmerkezisariyer.com