Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) geleneksel iftar yemeği, gün akşam Baltalimanı’nda ki PORTAXE Restaurant İstanbul’da gerçekleştirildi. Kamu ve özel sektörden yaklaşık bin kişinin buluştuğu iftar yemeğinde aynı zamanda “Yılın Sürücüsü” ve Onur Nişanları sahiplerini buldu.

Uluslar arası Nakliyeciler Derneği Baltalimanı’nda düzenlediği iftar ile lojistik sektörünü bir araya topladı. Lojistiğin Türkiye'deki önemini vurgulayan UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 'Artık önümüzde 2 sene seçim yok. Önümüzde özellikle kamu ve sivil toplum örgütlerinin yan yana gelerek ertelenen projelerini hayata geçirme konusunda ciddi fırsatlar vardır. Bugün öncelikle taşıma mevzuatımızdaki değişiklik son aşamaya gelmiştir.' dedi.

“TÜRKİYE'YE NET GELİR GETİRİYORUZ”

Lojistiğin geçen sene Türkiye'nin 500 ihracatında 220 üyeyle en fazla ihracat eden sektör olduğunun altını çizen Nuhuoğlu “Lojistik sektörü 60 milyar dolarlık toplam hizmet ihracatıyla ikinci sırada yer alıyor. Turizm sektöründen sonra Türkiye'ye hizmet ihracatında en fazla döviz getiren sektör taşımacılıktır. Türkiye'ye net gelir getiriyoruz, hem mal ihracatını karşılayıp hem de hizmet ihraç eden bir sektörüz.” şeklinde konuştu.

“MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK”

Uluslar arası alanda haksızlığa uğradıklarını söyleyen Nuhoğlu, “Avrupa Birliği’nden, kendi ülkelerindeki üyelere ne imkân sağlanıyorsa Türkiye'ye de sağlanmasını istiyoruz. Her şart altında herkese karşı rekabete varız ama kayırmacılıkla, korumacılıkla baş edemeyiz. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek.” diye konuştu.

KAYNAK: LOJİSTİK SEKTÖRÜ SARIYER’DE Kİ İFTARDA BULUŞTU