Ar-Ya Yapı Malzemeleri’nden Asım Ceylan sektörde kayıt dışı hizmete ‘Ucuz’ olduğu için ilgi gösteren müşterilerin işlerini yaptırırken maliyeti iki katına çıkardıklarını söyledi. Ceylan, “Sonra bize geliyorlar, ‘Bir iş yaptık olmadı, düzeltelim’ diyorlar. Çözmek, yapmaktan zor, maliyet iki katına çıkıyor.” ifadelerini kulandı.

Maden Mahallesi Kilyos Caddesi üzerinde hizmet veren Ar-Ya Yapı Malzemeleri İşletme Sahibi Asım Ceylan, kayıt dışı hizmet verenlerin işlerin maliyetini iki katına çıkardığını belirterek, “Müşteri bize geliyor. ‘Ben bunu yaptırdım ama olmadı düzeltelim’ diyor. Söylediği iş, kayıt dışı hizmet veren biri tarafından yapılmış. Bu da işlerin maliyetini iki katına çıkarıyor.” dedi.

MALİYET İKİ KATINA ÇIKIYOR

Uzun yıllar baba, dede mesleği olan inşaat alanında 2010 yılından itibaren Sarıyer’de kurduğu Ar-Ya Yapı Malzemeleri ile çeşitli iş kollarını bir araya toplayan Asım Ceylan,  sektörün kayıt dışı çalışanlarına dikkat çekerek, kayıt dışı hizmetin maliyetleri iki katına çıkardığından yakındı. Sarıyer Posta Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na kayıt dışı hizmetin zararlarını anlatan Ceylan, “Merdiven altı diye tabir edilen kayıt dışılık elbette bizim sektörde de büyük bir sorun. Kayıt dışı hizmet, neden sorun biliyor musunuz? İşlerin maliyetini artırıyor, bu hem sektöre zarar hem de hizmet alanlara zarar veriyor.” dedi.

DÜZELTELİM DİYE BİZE GELİYORLAR

Kayıt dışı hizmet için alınacak önlemin hizmet alanlardan geçtiğini belirten Asım Ceylan, “Mesela müşteri bize geliyor. ‘Ben bunu yaptırdım ama olmadı, düzeltelim’ diyor. Maliyetler iki katına çıkıyor. Bu yüzden insanımıza tavsiyem sabit bir yerde hizmet vermeyen, bir işyeri olmayan, kayıt dışı çalışanlardan hizmet almasınlar, mağdur oluyorlar. Yapılacak tek bir şey var, en yakın yerdeki sabit bir yerden hizmet almak. En azından yaşanacak sorunda da gideceğiniz bir kapı var. Gidip yaşadığınız sorunu anlatabileceğiniz bir muhatap bulabilirsiniz. Aksi halde, sorunu çözecek birini bulmak zorunda kalırsınız ki bu da başta da söylediğim gibi maliyeti iki katına çıkartıyor.” diye konuştu.

2010 YILINDA İŞ KOLLARINI BİRLEŞTİRDİ

Kayıt dışı hizmetle ilgili uyarılarda bulunan Maden Mahallesi’nde hizmet veren Ar-Ya Yapı Malzemeleri’nin sahibi Asım Ceylan, kendi çalışmaları hakkında da Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulundu. Ceylan, “2010 yılında kurulan şirketimiz, aileden kalma, baba, abi, dede tecrübesine sahip. İşlerimizi komple hale getirmekle ilgili bir süreç oldu. Fıratpen bayiliği, nalbur, tadilat, dekorasyon olarak farklı alanları birleştirdik. Hem hizmet hem de üretim yapıyoruz. Burada üç ayrı mekanımız var, atölye, depo ve imalat alanı.”

MÜŞTERİNİN YERİNE KENDİMİ KOYUYORUM

Malzeme kalitesinin ve uygun fiyatlı oluşunun çok önemli olduğunu vurgulayan Asım Ceylan,“Tasarımımızı yaparken hedeflediklerimizi gerçek hayata geçirecek olan şey malzemedir. Bu yüzden malzeme seçimine önem vermek şart! İkinci husus ise işçilik! Burada müşterinin yerine kendimi koymadan kimseye iş yapmak istemiyorum. Bize gelen her müşteriye danışmanlık hizmeti de veriyoruz. İstediği sonuca ulaşması için ona en doğru yolu göstermek bizim görevimiz. Ama buna rağmen müşteri kendi tercihinde ısrarlıysa, onu da en iyi şekilde kendisine yapıyoruz. Şayet müşteri bu konuda tecrübe ve bilgi eksiğine sahipse biz onun ihtiyacına en uygun olanı sunuyoruz.” dedi.

A’DAN Z’YE EV DEKORASYONU ANAHTAR TESLİM

Ar-Ya Yapı olarak Fıratpen bayiliği ile birlikte inşaat alanında geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Son olarak, faaliyet alanı ile ilgili kısa bilgiler veren Ceylan, “Kapı-pencere sistemleri, ev dekorasyonu, A’dan Z’ye anahtar teslimi yapıyoruz. Çelik kapı, garaj kapası gibi hizmetlerimiz var. Kış bahçesinde oldukça uzmanız. Otomatik ya da manuel şekilde yapıyoruz.” diye sözlerini tamamladı.

 

Maden Mah. Kilyos Yolu Cad. No152/3 Sarıyer

Tel 0212 271 22 21 - Gsm: 0533 592 69 15

www.arya-yapi.com