Faaliyetlerine 1960 yılında İstinye’de başlayan Yol ve Yapım Madencilik, Sultangazi’de 140 hektar arazide hizmet veriyor. İstanbul’un en köklü firmalarından biri olan Yol ve Yapı Madenciliğin genç yöneticisi Cem Aydın, faaliyetleri ile ilgili gazetemize konuştu.  

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Reşat Aydın’ın işlerini başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirten Cem Aydın, “İstinye’de 1960’lı yıllarda dedemiz tarafından temelleri atılan aile şirketimiz Yol ve Yapım Madencilik olarak bugün, Sultangazi’de devam ediyoruz. Aile şirketi olmamızın getirmiş olduğu avantajlar ile daha hızlı karar alma ve yönetme anlamında bizlere artı sağlıyor. O nedenle, Yol ve Yapım Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı babam Reşat Aydın, ağabeylerim ile birlikte kurulduğumuz günden, bu yana sektörümüzde çıtamızı yükselterek yolumuza emin adımlar ile devam ediyoruz.” dedi.
“İSTANBUL’UN BÜTÜN CADDELERİNDE BİZİM MALZEMELERİMİZ BULUNMAKTADIR”

İstanbul’un neredeyse bütün caddelerinin yapım işine malzeme verdiklerini söyleyen Aydın, “Şirket olarak mıcır ve hazır beton hizmeti veriyoruz. İstanbul’unda bütün cadde ve sokaklarında bizlerin verdiği malzemeler bulunmaktadır. Geniş hizmet ağımızla şehrin bütün bölgelerine ulaşmaktayız. Madencilik sektörüne ek olarak inşaat işleri ile uğraşıyoruz.” diye konuştu.
“DOĞAYA VE ÇEVREYE ÖNEM VERİYORUZ”

Çevre dostu bir şirket olduklarının altını çizen Cem Aydın, “Her ne kadar işimiz madencilik ve inşaatta olsa, şirket olarak doğayı yeşillendirme adına çalışmalarımız oluyor. Birçok yerde çevre düzenlemeleri yaparak doğayı ağaçlandırmaya katkı sağlıyoruz.” ifadesinde bulundu.
“İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Yol ve Yapım Madencilik bünyesinde 90 kişinin istihdam edildiğini belirten Aydın, “Bizlerin şirket politikası olarak en dikkat ettiği konulardan biride iş sağlığı ve güvenliğidir. Madencilik ve inşaat işi gerçektende oldukça zor aynı zamanda da tehlikeli bir sektördür. Bu nedenle geniş güvenlik önlemleri alarak çalışıyoruz.” dedi.
 “GENÇLERİMİZİN EĞİTİMİNE KATKI YAPIYORUZ”

Şirket olarak gençlerin eğitimine destek olmaya çalıştıklarının altını çizen Aydın, “Gençlerimiz, bizlerin geleceğidir. Onların iyi eğitim alarak, ülkemizin daha ilerilere gitmenize katkı yapmaları gerekmektedir. Bizde bu amaçla öğrencilere, şirketimiz olarak burs verip katkı yapmaya çalışıyoruz. Başarılı öğrencilerimizin bu şekilde elinden tutarak, toplum yararı adına ülkemize kazandırmalıyız.” diye konuştu.
 “SARIYER İLE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR”

Sarıyer Spor Kulübündeki Yönetim Kurulu Üyeliği görevide bulunan  Aydın, “Sarıyer ile bizlerin gönül bağı var. Sarıyerliyiz, orada doğup büyüdük. Benden önce babamda Sarıyer Spor Kulübü’nde yönetim kurulu üyeliği yaptı.  Ardından bayrağı biz devraldık ve Sarıyer’e destek olamaya, kulübümüze fayda sağlamaya devam ediyoruz.” dedi.
“O SENE, BU SENE OLACAK”

Son olarak Sarıyer Spor Kulübünün durumunu ve yeni sezondan ilgili düşüncelerinin paylaşan Cem Aydın, “Geçen yıldan korumuş olduğumuz kadromuzu, kaliteli transferler ile güçlendirdik. Bu sezon hedefe ulaşmak için yönetim kurulumuz titiz bir çalışma içinde. Taraftarlarımızın arasında söylenen ‘O senenin bu sene’ olacağını düşünüyorum. Ve sezon sonunda emeklerimizin karşılığını alarak şampiyon olacağımıza inanıyorum. Başkanımız Saffet Akkoyun önderliğinde taraftarımızla birlikte Sarıyer’i hak ettiği yerlere getireceğimize inanıyoruz.” diye sözlerini tamamladı.