Yenilen Tarihi Gümüşdere Plajı'nda sosyal proje kapasımında hizmet vermeye başlayan Atlıtur Sağlık Spor ve Doğal Yaşam Derneği, Ramazan Bayramında sosyal projler kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza atıyor.
Tarihi Gümüşdere Plajı içerinde hizmet veren, Atlıtur Sağlık, Spor ve Doğal Yaşam Derneği Ramazan Bayramında anlamlı bir etkinlikle kapılarını açacak. Bayramı boyunca 15 Temmuz şehit ve gazi ailelerinin çocuklarını ağırlayacak.

ÇOCUKLARIN UNUTAMAYACAĞI BİR GÜN OLACAK

15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden ya da yaralanan ailelerin çocuklarını, bayram boyunca ücretsiz at binmeye davet eden Atlıtur Sağlık Spor ve Doğal Yaşam Dernek Başkanı Alp Arslan, "Bu anlamlı etkinlik ile şehit ve gazi çocuklarına unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyoruz" dedi.

OKULLARIMIZLA İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ

Alp Arslan, "Atlıtur olarak sosyal platformlarda sergilemek, ata sporumuzun yaygınlaştırılması için daha geniş kitlelere ulaşmak ve hizmetlerini daha kolay erişilebilir alanlara taşımak adına çok noktalı yeni projeleri  hayata geçiriyoruz. Arslan, “Projelerimiz, özellikle çocuklar ve gençler olmak üzere hemen her yaş grubunu kapsamaktadır. Halkımızın zahmetsizce ulaşabileceği alanlarda oluşturulan hizmet noktalarında, at sevgisini aşılamak adına ilk adımlar atılmıştır. Okullarla yapılan işbirlikleri ile organizasyonlar sayesinde çocuklarımızın keyif aldığı bir aktivite olmanın ötesinde onlara atları tanıma ve sevme şansı da sağlanmaktadır.” dedi.

AT BİNMENİN FAYDALARI

Ata binmenin faydalarını anlatan Arslan, ilk olarak fiziksel faydası olduğunu söyledi. Vücutta denge gelişimine katkı sağladığını vurgulayan Arslan,  “At hareket ederken binicinin dengesi sürekli olarak bozulur ve yeniden dengeyi sağlama teşebbüsünde, binicinin kasarının kasılması ve gevşemesi gerekir. Bu egzersiz derindeki kasları uyarır ve geliştirir. Atın üç boyutlu ritmik hareketi yürüme hareketine benzerdir. Bacak ve gövde kaslarına ritmik örnekler öğretir. Biniciyi at üzerinde farklı pozisyonlarda oturtarak farklı kas gruplarını çalıştırabiliriz. Atın durdurulması ve yeniden yürütülmesi, hızının ve yönünün değiştirilmesi bu tip faydaları arttırır.”diye konuştu. İkinci olarak kasların gelişimine katkı sağladığını söyleyen Arslan,  “At binmek bir egzersiz olsa dahi bir eğlence olarak algılanır ve bu nedenle eğlence süresi ne kadar uzar ise egzersize bağlı kas gelişimi o yönde artacaktır.”dedi.

 

İletişim:0212 203 8797 - 0212 203 80 36 - www.atlitur.com

 

KAYNAK: ATLITUR’DAN ANLAMLI ETKİNLİK