Ağaoğlu, Dubai'de yapılan fuarda Maslak 1453 projesindeki bir kuleyi 67 milyon dolara Suudi merkezli bir Arap yatırımcıya sattı. Bu tek kalemde yapılan en büyük satış.

CM*8000713

Dubai'de gerçekleşen emlak fuarının verimli geçtiğini söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir "Her yıl olduğu gibi fuarda bu sene de hem Türk gayrimenkul sektörünü hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Yine fuarın en çok ilgi gören şirketlerinden biri olduk ve fuarın en yüksek satışını yaparak Cityscape 2015'e damgamızı vurduk" dedi. Halisdemir, Maslak 1453 projesinde 140 dairelik bir kuleyi 67 milyon dolar bedelle Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı'na sattıklarım söyledi.

81 FARKLI MİLLET

Fuar öncesi iyi bir hazırlık donemi geçirdiklerini ve karşılığını aldıklarını belirten Önder Halisdemir "Bu yıl 'United Nations of Ağaoğlu' mottosu ile fuara katıldık. Mottomuzun çıkış noktası Ağaoğlu projelerinde 81 farklı milletten insanın bir arada ve huzur içinde yaşıyor olması oldu. Ağaoğlu olarak, farklı kültür ve değerlere sahip insanlann barınma ihtiyaçlarını barış ve huzur içinde aynı çatı altında sağlıyoruz. Fuardaki ikinci aksiyonumuz, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin dünya prömiyerini gerçekleştirmek oldu. Bu esnada Dubai Finans Merkezi'ni de ziyaret ederek, bir finans merkezinde olması gereken adımları dinleme fırsatı bulduk.

DONANIM SAĞLIYORUZ

Ağaoğlu olarak, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin gayrimenkul geliştirme alanlarında donanım sağlıyoruz. İstanbul zaten Türkiye'nin finans merkezi artık uluslararası finans merkezi olmalı, yani uluslararası finans kuruluşlarının İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer almasını sağlamak için buraya çeşitli teşvikler ve hukuksal alt yapıyı tesis etmek gerektiğini anladık" diye konuştu.

CAZİP ÜLKE

Önder Halisdemir, Dubai Cityscape fuarının Türkiye'nin tamamı için ele geçmez bir fırsat olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Özellikle mütekabiliyet yasasından sonra ülkemiz Körfez yatırımcıları için çok daha cazip hale geldi. Cari açığı bulunan bir ülkenin atabileceği en doğru adımlardan biri yabancıya gayrimenkul satışıdır. Bugüne kadar Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak yabancı yatırımcılara 2 milyar doları asan satış gerçekleştirdik. Katma değerli bir iş olan gayrimenkul sektörü ülke ekonomisine katkı sağlayan sektörlerin basında geliyor.