1960 yılında dede Mehmet Sadık ile baba Hasan Akkaya’nın mesleğe adım attığı dükkanda 2016 yılında yarım yüz yıllık hayvancılık, kasaplık deneyimi ile oğul Mustafa Akkaya Güvenal Çiftliği Gurme Izgara’yı açarak, Sarıyerliler’in damak keyfine yeni bir lezzet kattı! Mustafa Akkaya, şimdi oğlu Kasım Akkaya ile birlikte kendi üretimleri olan eti köfte olarak müşterilerine sunuyor!
4 kuşaktır süren lezzet yolculuğunda bu kez durak Gurme Izgara oldu! 1960 yılında Dede Mehmet Sadık ile baba Hasan Akkaya’nın Sarıyer, Orta Çeşme’de başlayan et sektöründeki serüveni bugün 4.  kuşak Mustafa Akkaya ve oğlu Kerem Akkaya ile aynı yerde devam ediyor. Sarıyer’in 40 yıllık markası “Güvenal Çiftliği” köfte ile bu kez müşterilerinin karşısına çıktı. Yıllardır Gümüşdere Köyü’ndeki çif1tliklerinde ürettikleri et ürünlerini Türbe Çeşme’deki Güvenal Çiftliği kasabında Sarıyerliler’in damak tadına sunan Akkaya ailesi geçtiğimiz günlerde Güvenal Çiftliği Gurme Izgara’yı hizmete açtı.

gurme-izgara-1ET ÜRÜNLERİMİZDE İDDİALIYIZ

Güvenal Çiftliği Gurme Izgara’nın işletmecisi Mustafa Akkaya, baba-dede mesleğini ve yeni damak keyfi Gurme Izgara’yı Sarıyer Posta’ya anlattı. 40 yıllık mesleki tecrübesiyle lezzetli et nasıl olur ondan da okurlarımız için biraz olsun bahseden Akkaya, “Et ürünlerimizde iddialıyız. Köftemiz de kendi üretimimiz olan etlerle yapılıyor. Köftemizin de tadı tartışılmaz. Açtığımız günden beri yiyen herkes beğendi. Daha yeniyiz, zaman içinde dükkanımıza gelip köftemizi tadan herkesin aynı fikirde olacağını düşünüyorum. İyi et, nasıl pişirilmiş buna bakar. Et iyi pişmeli.”diye konuştu.

BU DÜKKANDA MESLEĞE BAŞLAMIŞLAR

Kasaplık mesleğinin dede, babadan kendisine kaldığını ve şu an 17 yaşında olan oğlu Kasım’ın da bu mesleği seçtiğini belirten Mustafa Akkaya, “1960 yılında babamla dedem bu dükkanda mesleğe başlamışlar. 4 kuşaktır bu işi yapıyoruz. Babamlar, 40 yıl önce Gümüşdere Köyü’nde bugünkü çiftliğin yerini almışlar. O zaman ormandı. Üç aylık bir çalışmanın sonucunda Güvenal Çiftliği kuruldu. Tam 40 yıldır besicilik yapıyoruz.”diye konuştu.

3ET, SÜT, YUMURTA…

13 buçuk dönüm arazi üzerine kurulan Güvenal Çitliği’nde et, süt ve yumurta ürettiklerini belirten Mustafa Akkaya, “Çiftliğimizde besicilik yapıyoruz. Yılın her dönemi et üretimimiz var. Mevsimine göre hayvan sayısı değişiyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği yapıyoruz. Ayrıca süt ineklerimiz var. Günlük süt üretimi yapıyoruz. Kendi dükkanımızın sütünü yoğurduğunu buradan karşılıyoruz. Ayrıca süt satışını da yapıyoruz. Yine yumurta tavuklarımız var. 4 bin tavuk günlük yumurta veriyor. Ürünlerimizi tercih eden işletmeler var. Lokanta, restoran vs. Buralara veriyoruz. Bunun dışında kendi üretimimizi kendi dükkanımızda satıyoruz.”diye konuştu.

ggurme-izgara-3İŞTE GURME KÖFTE LEZZETLERİ…


Kasaplık ve et satışının peşinden gelen köftecilikle mesleklerinin derinliğini sergilemeyi hedeflediklerini belirten Mustafa Akkaya, “Güvenal Çiftliği, Sarıyer’de bir marka. 40 yıldır tüm Sarıyer bilir. Marka olmanın verdiği güvenle bu kez köfte yapmaya başladık.”dedi. Sarıyerlilerin damak keyfine yeni bir lezzet katmayı istediklerini vurgulayan Akkaya, “Köfte çeşitlerimize güveniyoruz. Güvenal Çiftliği Gurme Köftemiz,  kaşarlı köftemiz, hellim peynirli köftemiz var. Kiremitte köfte yapıyoruz. Akdeniz lezzetlerinden olmazsa olmazı tantunimiz var. Ustamız yoğurtlu tantuni de yapıyor. Herkesi bu lezzeti tatmaya bekliyoruz.”dedi. Akkaya, Sarıyer merkezinde ev ve işyerlerine servis de yaptıklarını sözlerine ekledi.

ETİ PİŞİRMEK ÇOK ÖNEMLİ!

Sarıyer’de ‘Et’ deyince ilk tercih edilen Güvenal Çiftliği ürünlerinin yetiştiricisi Mustafa Akkaya’ya elbette lezzetli et için ne yapılması gerektiğini de soruyoruz. Akkaya, “Bizim ürünlerimiz elbette çok iyi. Bunu müşterilerimiz bilir. Elbette kaliteli et başka. Ancak etin lezzetini ortaya çıkarmak için iyi pişirmek çok önemli. Yani etiniz kaliteli olacak ve pişirmesini bileceksiniz. İyi pişirmezseniz en ne kadar iyi olursa olsun, lezzetli olmaz. Eti yakmadan pişirmek lazım! İçi sulu kalması için eti mühürlemek gerekiyor. Böylece suyu etin içinde kalarak pişer.” diye tavsiyede bulundu.

Orta Çeşme Cad. No: 8 Sarıyer

Sipariş Tel: (0212) 218 62 10