Sarıyerli hanımların eşlerine, çocuklarına ördüğü kazaklar, anneanne ve babaannelerin torunlarına ördüğü süeterler; 33 yıldır Eşref Yün’ün ürünleriyle ortaya çıkıyor.

Sarıyer’de 33 yıldır hizmet veren Eşref Yün, ilçenin en eski yüncüsü olarak, iğneden ipliğe, tuhafiyeden şişe tüm ürünleriyle Sarıyerli kadınların aklına gelen ilk adres. Bayanların el emeği göz nuru ürünler yapmaları için 1984 yılından beri faaliyet gösterdiklerini dile getiren Eşref Yün sahibi, Eşref Saruhan, “Biz Sarıyer’in en eski yüncüsüyüz. Buradan Eminönü’ne kadar bizdeki çeşit kimsede yok. İnsanların arayıp da bulmak istediği her ürün bizde mahsustur” dedi.
“YÜN BAYANLAR İÇİN ARTIK BİR HOBİ”

Yünün bayanlar için artık bir hobi olduğunu belirten Saruhan, “Doktorlar, psikologlar tedavi amaçlı örgü tavsiye ediyorlar. Bayanlar için sıkıntıyı gideren bir uğraş. Örgü psikolojik olarak rahatlama sağlıyor. Hazır giyimin vermiş olduğu hediyelerden ziyade el emeği göz nuru emeklerle hediye edilenler daha bir anlamlı” diye konuştu. Çocukluğundan beri kuzeni Eşref Saruhan’ın yanında çalıştığını belirten Fatih Saruhan ise, “Yün sektörüyle ilgili zaman zaman ulusal medyaya röportajlar veriyoruz. Sektördeki en zengin çeşide sahibiz” ifadesini kullandı.
GENİŞ AİLE DİZİSİNDE ŞÜKUFE’NİN DÜKKANI

Eşref Yün, Sarıyer'de çekilen bir dönemin fenomen dizisi Geniş Aile’ye de ev sahipliği yapmış. Oyuncu ve sunucu Zuhal Topal’ın canlandırdığı başrol karakteri Şükufe’nin dükkanı olarak kullanılmış ve yüzlerce kişi tarafından ziyaret edilmiş.

Sarı Hüseyin Sk. No:24 (PTT Yanı) Sarıyer
0212 218 49 88 / 0505 005 57 83
Instagram: yuncu_esref