Sarıyer Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kardeş Kent projesi kapsamında yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Merhum Başkan Yardımcısı Yüksel Tutak’ın memleketi “Suyun Başkenti” Kaynarca ile Sarıyer kardeş belediye oluyor.


kaynarca-Sarıyer Belediyesi’nin çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği ve bu güne kadar birçok il ve ilçeyle yaptığı Kardeş Kent projesine bir yenisini daha ekliyor. Kırklareli Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca ile Sarıyer Belediyesi’ni kardeş belediye yapıyor. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in talimatıyla başlatılan görüşmeler sonucunda her iki belediyenin kardeş belediye olmasının alt yapısı oluşturuldu. Genç’in talimatıyla başlatılan ve Sarıyer Belediye Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ile Özel Kalem Müdürü Şehnaz Bulut’un yaptığı görüşmeler sonucunda her iki belediyenin kardeş belediye olabilmeleri için gerekli resmi işlemler yapıldı, çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Meclise sunulacak


İki belediyenin kardeş belediye olması için  meclis kararı gerekiyor. Önümüzdeki hafta Sarıyer Belediye Meclisi’nden onaylanması beklenen kararla Kaynarca ile Sarıyer Belediyesi resmen kardeş belediye olacak. Meclis kararlarını aldırmasından sonra Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kardeşlik protokolü imzalayacak.

Tutak’a vefa örneği


kaynarcaSarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 47 yaşında yaşamını yitiren Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Tutak’a bir kez daha vefa örneği gösterdi. Merhum Tutak’ın isminin Demirciköy’de bir caddeye verilmesini sağlayan Genç, bu kez de Sarıyer ile Tutak’ın memleketi Kırklareli Kaynarca’yı kardeş belediye yapıyor. Şirin bir belde olan “Kaynarca” suyun başkenti olarak tanınıyor. Bu sayede 15 Mart 1967 yılında doğan ve 20 Ekim 2014 yılında yaşamını yitiren, görevi sırasında Sarıyer’de unutulmaz hizmetlere imza atan Merhum Başkan Yardımcısı Yüksel Tutak’ın da anısı bu iki belediyenin kardeşlik protokolüyle ilelebet yaşatılmış olacak.

Suyun Hükümdarı: Kaynarca


Suyuyla ünlü Kaynarca hakkında çok farklı rivayetler ve efsaneler vardır. Kaynarca’nın çok eski bir tarihi vardır. Evliya Çelebi’nin Seyahat Name’sinden anlatıldığına göre M.Ö 515 yıllarından beri buralarda yerleşim var. Yunan tarihçilerinin anlattıklarına göre İran Hükümdarı DARİUS Sikitya Seferi’ne giderken 700 yüz bin kişilik ordusuyla İstanbul Boğazı’nı geçip bu günkü Pınarhisar ve Kaynarca kasabasının bulunduğu yerde Ergene Çayı’nın ayaklarından olan TARA suyunun ve bugünkü Kaynarca membaları adını alan suyun başında konaklamıştır. Bu su DARİUS’un çok hoşuna gitmiştir. Suyun başına bir sütun diktirerek “DARİUS nasıl bu dünyanın hakimi ve hükümdarı ise kaynarca suları da suyun hükümdarıdır “ ibaresini yazdırmıştır.