image40


Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç 2. döneme yeni yapılanma ve yeni projeler ile girdi, Farklı çalışma programı ile halka ulaşan Başkan Şükrü Genç, her ay düzenlenmesini istediği muhtarlarla iletişim toplantısının ilki gerçekleştirildi.

Muhtarlarla iletişim toplantısı, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, İsmail Erdem, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Çoşkun, meclis üyeleri, birim müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.


Muhtarlar birliği başkanı Hüseyin Sarıuçak, seçimlerden sonra yapılan ilk toplantıda muhtarların eksiklerini ve beklenilen isteklerini bildirdi. Muhtarların kısmi eksiklerin yanında Mernis projesi dolayısı ile bilgisayarların yenilenmesi, her mahalleye semt evi projesinin gerçekleşmesini istedi, Hüseyin Sarıuçak her muhtar arkadaşımızın mahallelerinde mutlaka semt evi için belediyemize istekte bulunmalarını istedi.


Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ise her ay düzenleyeceğimiz muhtarlar toplantısının ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Önümüzde Ramazan olduğundan her mahallede iftar yapacağız, çeşitli etkinliklerimiz olacak, bugün en önemli gündem sosyal yardım, muhtarlardan isteğimiz bazı eksikliklerin olduğunu, yeni bir liste yapılmasını ve sosyal yardım dağıtımını birlikte yapacağımızı belirtiyorum, sosyal yardım olarak 12 bin koli dağıtacağız, gerçekten ihtiyaç sahiplerinin tespiti yapılarak bu yardımlar gerçekleşecek" dedi.



image38Gökan Zeybek, Sarıyer yaşayan kent müzesi olacak


Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, "Sarıyer Belediyesi olarak hedefimiz  Sarıyer halkına katma değer oluşturmak, Sarıyer' de genç nüfusa sahip binlerce insanımız var, genç insanlarımızı istihdam edeceğiz, hastahane, üniversite, okullarımız ve camilerimiz ile bir bütün şekilde hizmet ediyoruz, yeni başkanlık binamız için Ankara' da bazı çalışmalarda bulunduk, yeni binamızı yetiştiriyoruz. İkinci büyük projemiz ise nikah dairemiz ve Eylül ayında açacağız, her mahallenin en büyük eksiği sağlık hizmetleri, engellilere yönelik hizmetlerimize hız vereceğiz. Sarıyer’i yaşayan bir kent müzesi haline dönüştüreceğiz, denizcilik müzesi olmak üzere farklı alanlarda müze yapacağız, Büyükdere bir kültür mahallesi olacak" şeklinde konuştu.


2018 Projelerini hazırlıyoruz


Nikah dairesini bitiriyoruz, başkanlık binasını bitiriyoruz, şimdi asıl hedefimiz 2018 projelerini gerçekleştirmek, yoğun araştırmalar yapıyor, hazırlıklar yapıyoruz, Ar-Ge çalışması ile imar durumları göz önüne alınarak büyük yatırımlar ve projeler hazırlanmaktadır.


Engelli çocuklar evlere mahkum kalmayacak


Gökhan Zeybek, "Engelli çocuklarımız evlerinden çıkamadığı için eve mahkum yaşamaları, bunun sosyal yardım ve hizmet içinde tespit edilerek  tüm sorunları çözüme kavuşturmak, insanımızın en rahat topluma kazandırılması için meclis üyelerimiz ve muhtarlarımız ile birlikte hareket edeceğiz. 2014 yılı zor yılımız, 2015 yılı ise bol yılımız olacak, Kasım ayında gelirlerimiz olmayacak, %30 gibi gelir düşüklüğü yaşamaktayız, 2015 de ise çok önemli rahatlama yaşanacaktır.


Fen işleri olarak 38 mahallemizde her gün mutlaka bir ekip olacak, iki aşamalı sistem geliştirdik, her mahallede kurulan ekiplerle plan dahilinde ikinci ekibimizde daimi olarak alanda hizmet edecektir. Asfalt üretiminin yüksek oluşundan dolayı, az üretim dolayısıyla ürettiğimiz asfalt fabrikanın modernizasyonu yapılamadığından maliyet olarak yılda 40 bin ton üretim yapıldığında maliyet fazlalığı çıkmaktadır, bu şekli ile sürekli açık tutmak zorunda kaldığımızdan pahalı olarak kullanılmaktadır, diğer belediyelerde olduğu gibi asfaltı dışarıdan daha ucuza alarak maliyeti düşürebiliyoruz, teknolojik yatırım olmadığından fouloil ile üretilen asfalt maliyeti yükseltmektedir. Bu yüzden bizde dışarından alacağız.


Deprem için, Sarıyer'de risk analizi yönetimini kuracağız, bir tek insanı bina altında kalmayacak şekilde çalışmalar yapacağız, bunun için projeler oluşturmaktayız.


Emlak vergilerinde ödediğiniz makbuzlarda 10 tl, ödenek yazmaktadır, 50 milyon olan Sarıyer Belediye Emlak gelirinden 5 milyon Kültür Varlıkları Fonuna para aktarılmaktadır, kültür varlıklarını koruma için ödenen paralar fonda toplanmaktadır, sivil mimarlık olan ahşap yapılarında, Sarıyer kültür binalarının yerinde yapımı için bu kredilerden taleplerde bulanacağız" dedi.


Fen İşleri Müdürü Veysel Kahraman, Ulaştıma Müdürü Çoşkun Uzaldı, Bilgi işlem Müdürü Sezgin Başalan birim çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.


Fen İşleri Müdürü Veysel Kahraman, köylerin alt yapı sorunlarının çözümü, Büyükşehir ile muhtarlarla birlikte gerekli çalışmaların yapılması hakkında bilgiler verdi, Garipçe, Rumelifeneri, Kilyos, Demirciköy, Kısırkaya dahil olmak üzere alt yapı için gerekli düzenlemeler yapılmaktadır.