İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Vetbüs uygulaması kapsamında, Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda sokak hayvanlarına sağlık kontrolü yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İBB Veteriner Hizmetleri Müdür Yardımcısı Mehmet Kerim Ayan, “Yaklaşık beş yıldır sahipsiz hayvanlara yardım ediyoruz. Mayıs ayında başlayan mobil klinik uygulamamız, Haziran sonuna kadar sürecek. Eğer bu süre içerisinde tamamlanmaz ise devam ettirilmesi gündeme gelecek” dedi.

Sarıyerliler yoğun ilgi gösterdi

İstanbul’un farklı ilçelerinde faaliyet gösteren Vetbüs’e vatandaşlardan da destek geldi. Çok sayıda Sarıyerli hayvanlara yapılan zulme karşı gerçekleştirilen imza kampanyasına katıldı.

Sağlık bakımı yapılıyor

Vetbüs projesinde yer alan ve bakıma muhtaç hayvanlara yardım eden Veteriner Sağlık Teknikeri Kenan Kara, “Sokak hayvanlarına sağlık taraması, aşılama programı, iç-dış parazit, mikroçip uygulaması, ciddi bir hastalığı yoksa ayakta tedavi ve isteyen vatandaşlara sahiplendirme yapıyoruz. Sarıyer’de şu ana kadar 2 kedi, 1 köpeği sahiplendirdik. Bu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesidir. Her gün farklı bir ilçede olmak üzere 12.00-15.00 arası hizmet veriyoruz. 7 ve 21 Haziran tarihleri arasında yeniden Sarıyer'de olacağız” diye konuştu.

“Yaşam haklarına saygı duymalıyız”

Sokakta yaşayan hayvanlara sahip çıktıklarını söyleyen Sarıyer AK Parti Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Binnur Hattat, “Vetbüse İlçe Teşkilatı olarak destek veriyoruz. Dünya üzerinde yalnızca insanlar yaşamıyor. Diğer canlılarında yaşam hakkına saygı duymalıyız. Bu bilinçle bizler de birçok projeye imza attık” ifadelerini kullandı.