Akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi ürünlerin fazla kullanılması, günlük el ve parmak kullanımını ileri derecede kısıtlayabiliyor.
Teknolojik ürünlerin kullanımı arttıkça insan genetiğini bozan birçok hastalığa sebep oluyor. Teknolojik cihazların sürekli ve aşırı derecede kullanılması, ellerdeki dokuları yoruyor, yıpratıyor ve zaman içinde sertleşmeler, tendonlarda kopmalar ve sinirlerde sıkışmalar başlıyor.

“EL HASTALIKLARI HIZLA YAYGINLAŞIYOR”

Ellerin de günlük bir kapasitesi olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Nalbantoğlu, “Sinir ve tendon sıkışmaları başta olmak üzere tetik parmaktan kubital oluk sendromuna dek bazı el hastalıkları günümüzde hızla yaygınlaşıyor. Unutmamalıyız ki; ellerimiz beynimizin bir uzantısıdır. Düşündüğümüzü yapabilmemizi sağlayan, uygulayıcı organımızdır. Değil elimizi hiç kullanamamak, kısmen kullanmamız bile aslında ne kadar önemli olduğunu hemen bize gösterecektir” dedi. Karpal Tünel Sendrom, Tenisçi/golfçü dirseği, Kubital Oluk / Dirsekte sinir sıkışması, Tetik parmak/ Takılma, bu hastalıklardan sadece bir kaçı.

KAYNAK: TEKNOLOJİ SAĞLIĞIMIZI ETKİLİYOR