IMG_661933 yıldır Sarıyer’de Sağlık alanında faaliyet gösteren ve Sarıyer’in ilk özel Sağlık kuruluşunu kuran ve işleten, Özel Sarıyer Tıp Merkezi’nin Sahibi Operatör Doktor  Cengiz ALP Sarıyer’de yine bir ilke daha imza atarak FTC PDO yöntemini Sarıyer’e getirdi.

IMG_6625

Yapılan işlem nedir?

Cildin yenilenme hızı azalan temel elemanları geçen yıllar içinde kayba uğradıkları için cildimiz genç, sağlıklı, parlak görünümünden uzaklaşır. Yeni tıp teknikleri ile bu soruna çözüm bulmak adına zaman içinde pek çok teknik geliştirildi. Lazer, kimyasal uygulamalar, mekanik soyma, yüz mezoterapisi bu tekniklerden birkaçı. En radikal çözümler içinse son nokta olarak ameliyata başvuruldu. Bu teknikler kimi zaman tek tek, kimi zaman kombine olarak uygulandı.

“Threadlift” tekniği ise cilt yenilenmesinde çığır açan hatta ezberleri bozacak bir uygulama. Ameliyatsız cilt germe olarak tanımlayabileceğimiz bu yöntemde çok ince iğneler içine yerleştirilmiş PDO (polidioksan) isimli ip ince ince cilt içine işleniyor, bu iplerin sarkan ve gevşeyen noktalarda azalmış olan liflerin (kollajen ve elastin) yerine geçmesi sağlanıyor. Böylelikle ameliyatsız olarak cilde eski gençliğini kazandırmak mümkün oluyor.

Cilde uygulanan ipler ciltte bir tür reaksiyona neden olarak yapıştırma etkisini sağlıyor. Bu etki ile sarkan cilt toplanarak eski haline geri dönüyor. Hiçbir yan etkisi olmayan bu uygulama basit krem anestezisi ile yapılabiliyor ve sonrasında ağrı ve acıya neden olmuyor. Ortalama 30 dakika süren işlem sonucunda kullanılan ipler 6 ila 8 ay içerisinde kendiliğinden eriyerek kayboluyor. Kalıcılığı 2 ila 3 yıl olan teknik sayesinde uygulanan bölgede mikro kan dolaşımı artıyor ve tamir mekanizmaları harekete geçerek adeta vücudun kendi doğasını yeniden uyandırma işlevi görüyor, ciltte kollajen üretimi uyarısına neden oluyor..

Bu micizevi, basit ve acısız yöntemle yarım saat gibi çok kısa bir süre içinde ortalama 7-10 yıl daha genç ve canlı bir cilde kavuşmak mümkün! Sözkonusu teknikte ameliyatlar gibi bir iyileşme süreci olmadığı gibi uygulamadan hemen sonra denize girmek, güneşlenmek ve banyo yapmak da mümkün. Gerçek yapışma ve sağlıklı gergin durma görünümü uygulamadan hemen sonra fark edilir olmakla birlikte, en iyi görünüm 4 hafta sonra çok daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Bilinen diğer iple askılama tekniklerinden etki mekanizması olarak tamamen farklı bir teknik olan Örümcek Ağı yönteminde iplerin üzerine herhangi bir yük binmediği için ipin etkisinin kaybolması, kısa süre sonra cildin yeniden düşmesi ihtimali de yoktur. Bu teknikte aynı anda onlarca ip ince ince birbirine işlenerek cilt altında özel bir ağ meydana getiriliyor ve bu ağ sayesinde de cildin daha sıkı ve diri görünmesi sağlanıyor.

Bu uygulama yüzde, boyunda ve vücudun pek çok başka bölgesinde hem sarkmalara karşı lifting etkisi sağlıyor hem de ince kırışıklıkların giderilmesinde kullanılıyor. Yüz bölgesinden farklı olarak vücudun diğer bölgelerinde; kollardaki sarkmalarda, iç bacaklardaki gevşeklikte, memede ve karında doğumdan sonra oluşan cilt gevşekliği ve sarkmaların tedavisinde daha uzun ve daha kalın iplerle aynı teknik kullanılarak başarılı sonuçlar alınabiliyor.

Daha detaylı bilgi ve ücretsiz ön görüşme için 0212-242 25 50 veya 242 67 98 numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz.