Sosyal Güvenlik Kurumu, yaptığı değişiklik ile işitme cihazında geri ödemeyi kaldırdı. Hastalar tıpkı eczaneden ilaç alır gibi, işitme cihazını temin edebilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu, tüp bebek ve fizik tedaviden sonra işitme cihazlarının kapsamını da genişletti. SGK geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir değişiklikle işitme cihazlarında geri ödemeyi kaldırdı.

ARTIK İŞİTME CİHAZLARIN ULAŞMAK DAHA KOLAY

Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle SGK işitme cihazında geri ödemeyi kaldırdı. Bunun yerine işitme cihazı alacak hastalar tıpkı eczaneden ilaç alır gibi, SGK'nın anlaşmalı olduğu eczane ve medikallerden işitme cihazını temin edebilecekler. Anlaşmalı eczane ve medikallerden işitme cihazını temin edebilecek vatandaş, kolayca cihaza kavuşabilecek.

GERİ ÖDEME İÇİN RAPOR GEREKİYORDU

Cihaz temini noktasında SGK değişiklik öncesinde geri ödeme yöntemini kullanıyordu. Cihazın bedelinin SGK'dan geri alınabilmesi için SGK ile anlaşması bulunan bir sağlık kurumundan alınmış sağlık kurulu raporu gerekiyor. Bu raporla SGK'ya başvurulduğunda SGK belirlenen rakamı geri ödüyordu.

KAYNAK: O CİHAZA ARTIK PARA ÖDENMEYECEK