Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin beklentilerine bilimsel yöntemlerle cevap veren Zencefil Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi Reşitpaşa’da faliyetlerini sürdürüyor. Konforlu eğitimin ön planda tutulduğu Zencefil’de özel bireyler için en ince detaylar düşünülerek hizmet veriliyor.

Sarıyer’deki ilk şubesini Reşitpaşa’da açan Zencefil Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi, ailelerle özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin beklentilerine, bilimsel yöntemlerle cevap veriyor. Binlerce yıldan beri doğuda önemli bir şifa kaynağı olan Zencefil’den adını alan merkez, özel eğitim ile rehabilitasyon hizmetleri sunuyor.   Zencefil’de eğitim; oldukça zengin kitap ve materyallerin bulunduğu modern dersliklerde yapılıyor.

Sorun çözülüyor


‘Bin derde deva’ kabul edilen Zencefil’de hangi sorunların çözüme kavuşturulabileceği konusunda gazetemize bilgiler veren Kurucu Haşim Rızabeytorunları, “Zihinsel yetersizlik, otizmli bireyler, özel öğrenme güçlüğü, down sendromu, yaygın gelişimsel bozukluk, gelişim geriliği, düşük okul başarısı, davranış bozuklukları, hiperaktivite ve dikkat eksikliği, kaynaştırma öğrencileri, konuşma güçlüğü olanlar ile okul ve uyum problemleri gibi şikâyetleri bulunan bireylerin sorunları burada çözülüyor.  Ayrıca tırnak yeme, alt ıslatma, uyku bozukluğu, yemek-tuvalet problemi olan bireylere, etkili yöntemlerle mücadele etme biçimleri öğretiliyor. Bu sırada gerek aileler gerekse şahıslar Zencefil’in sunduğu aile eğitimi ile psikolojik danışmanlık hizmetinden faydalanıyorlar” ifadelerini kullandı.

Herkese konforlu eğitim


Zencefil’de, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin de diğer çocuklarda olduğu gibi kaliteli ve konforlu ortamlarda eğitim alma özgürlüğünün altı çizilmiş. Merkezde modern derslikler ile geniş oyun parkları, hobi bahçeleri, spor salonları, müzik odası ve aile bekleme salonları bulunuyor. Merkezi müzik sistemi, zengin kütüphanesi ile ailelerin de Zencefil kalitesinden faydalanmaları sağlanıyor.

Engelli bireylerin eğitim hakkı


Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Haşim Rızabeytorunları, verdiği bilgiye göre eğitim hakkı olan birey ailelerinin şu yolu izlemesi gerekiyor: 2 adet resim (eğitim alacak birey), Kimlik fotokopisi(anne, baba, çocuk), İkametgah il muhaberi, Sağlık raporu, RAM raporu, başvuru dilekçesi.

Özürlü kimlik kartı nasıl alınır?


İkamet ettiğiniz ildeki sosyal hizmetler müdürlüğünden alınır.

Gerekli Belgeler: Sağlık Kurulu raporunun aslı ve 2 adet fotokopisi, İki adet nüfus cüzdanı fotokopisi, Son 6 ayda çekilmiş 2 adet renkli fotoğraf, Özürlü Kimliği Bilgi Formu. Belgeler hazırlandıktan sonra, il sosyal hizmetler müdürlüğünde bulunan başvuru formları doldurularak işlem başlatılır. İşlemlerin sonuçlanması halinde başvuru sahipleri bağlı bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğüne başvurarak özürlü nüfus cüzdanını alabilirler.

‘Evde bakım ücreti’ müracaatında istenilen belgeler nelerdir?


İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Özürlü Hizmet Şubesi Özürlü Bakım Hizmeti (evde bakım ücreti) müracaatında istenilen belgeler şunlardır?

Müracaatçının dilekçesi (il sosyal hizmetler müdürlüğüne başlığa atılacak), Özürlünün nüfus cüzdanı sureti ve özürlüye bakacak kişinin nüfus cüzdan fotokopisi, İkametgah belgesi (muhtarlıktan), Hane halkı kimlik bildirim formu (form 5, muhtarlıktan), Özürlünün sağlık kurulu raporu (tam teşekküllü hastaneden ağır özürlü olduğunu belgelendirilen yazı), Özürlünün 2 adet vesikalık fotoğrafı,
-Kendisinin ve ailesinin (anne –baba) sosyal güvenlik ve gelir durumunu gösteren belge (SSK, Emekli sandığı, Bağkur, Tapu Sicil Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Trafik Tescil Şube Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı- form 1), Hane halkında bulunan gelir sahibi 18 yaş üstü kişilerin gelir durumuna ilişkin belge (ücret belgesi, bordro, banka hesap cüzdanı, kira kontratı), Gelir durumuna ilişkin beyanı (Form 2), Kimlik ve sosyal güvence durumu beyanı (Form 3), Nüfus Müdürlüğünde nüfus kayıt örneği, Özürlünün varsa öğrenim durumunu gösterir belge, Anne – babasının boşanması durumunda boşanma kararı, Özürlünün vasisi varsa, vasilik atanmasına ilişkin mahkeme kararı, 15 yaşından küçükler için Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM) belgesi

Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde devlet güvencesinde eğitim veriliyor. Sarıyer’in her bölgesinden ulaşım, ücretsiz servislerle sağlanıyor.

Reşitpaşa Sezai Bey Cd. No. 71
Tel: 0212 277 77 13