Edebiyat dünyasının usta kalemi, Türk edebiyatının büyük çınarı Yaşar Kemal, ölümünün 3’üncü yılında adını taşıyan Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde anıldı. Sarıyer Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı işbirliğiyle sergi, panel ve özel dinleti olmak üzere 3 farklı bölümde gerçekleşen programda, okuma kültürünün gençlere kazandırmasının yolları ve Yaşar Kemal konuşuldu.

Poster sergisine büyük ilgi

Etkinlikte Yaşar Kemal edebiyatı üzerine ‘öğretmen-öğrenci’ işbirliğinde hazırlanan ve posterlerden oluşan sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Öğretmenlerin bugüne kadar edebiyat dersleri kapsamında düzenlediği, gençlere okuma kültürü ve edebiyat sevgisi kazandırmayı amaçlayan projeler bu sergiyle tanıtıldı.

Sanatçının balmumu figürü sergilendi

Madame Tussauds İstanbul’da ziyaretçiye sunulan usta kalem Yaşar Kemal’in balmumu figürü etkinlik boyunca sergilendi. Sanatçının eşi tarafından Madame Tussauds İstanbul’a hediye edilen orijinal kostüm ve aksesuarlarının giydirildiği figür, katılımcılar tarafından büyük ilgi görüldü. Sevenleri balmumu figürüyle fotoğraf çektirdi.

Baban: Başkan Genç edebiyata büyük katkı yapıyor

Programın açılış konuşmasını yapan Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in eğitime verdiği destek projeleriyle edebiyata büyük katkı sağladığını söyledi. Baban, “Çocuklar insandır’ diyen Yaşar Kemal’in en önem verdiği konu, edebiyatın yaşamı zenginleştirmesi ve her şeyden önce gençlerin hayatına girmesidir” dedi.

Genç: Onun kitaplarıyla büyüdük

Ortaokul yıllarında Yaşar Kemal’in eserlerini okumaya başladığını anlatan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, o dönemde okuduğu eserlerden çok etkilendiğini söyledi. “Bir çocuğun hayata bakışını onun kitaplarıyla öğrendik” diyen Başkan Genç, “Onun kitapları nice insana yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Hayata bu bakış açısıyla bakarsanız çocuk ve edebiyat konularının ne derece büyük önem taşıdığını görebilirsiniz. Yaşar Kemal, geleneklerimizin yetiştirilmesi anlamında tüm yaş gruplarının okuyabileceği eserler bırakmış usta bir isimdir”  ifadelerini kullandı.