Sanat alanında Kadıköy’de çalışmalar yaparak, 15 yıllık geçmişe sahip olan Ankâoğlu Sanat Merkezi kurucularından Miray Ankâoğlu ve Kıvılcım Kaya gazetemizi ziyaret ederek, çalışmaları hakkında Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na bilgi verdi. 

Aynı zamanda AK Parti Sarıyer Kadın Kolları Üyesi ve Ankâoğlu Sanat Merkezi eğitmeni Miray Ankâoğlu, sanatın toplumdaki önemine dikkat çekti. Sanatın toplumun vazgeçilmez ve en temel unsurlarından olduğunu belirten Miray Ankâoğlu, 7 yıl hastanelerde kulak burun boğaz doktorlarıyla çalışması sonucu çıkardığı ‘Kalemsiz Diksiyon’ kitabını tanıtarak, Pehlivanoğlu’na imzalayarak hediye etti.

Sanat toplumun vazgeçilmezi

Eğitmen Miray Ankâoğlu, sanat merkezinin misyonundan bahsederek, “Çağdaş estetik anlayış doğrultusunda yaratıcı kişiliğe sahip sanatsal, kültürel ve bilimsel gelişmelere açık, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, yaşam boyu öğrenme ilkesini benimseyen, eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerileri gelişmiş, sanatsal araştırma ve uygulamada yetkin, ulusal ve uluslararası kültür ve sanat konularında fikir sahibi, sanatın uygulama ve kurumsal boyutları konularında yetkin bireyleri eğitim programları aracılığıyla yetiştirmek” dedi.

“Doğru bilinen yanlışlar çok”

Ankâoğlu Sanat Merkezi kurumunda; müzik ve tiyatro derslerini, kurumsal firmalara; fonetik, diksiyon ve beden dili gibi alanlarda da derseler veren Miray Ankâoğlu, bu konularda ‘Doğru bilinen yanlışlara’ dikkat çekti. Sanatın doğru aktarılması gerektiğini belirten Miray Ankâoğlu, sanat eğitiminin önemine vurgu yaparak, doğru kişilerden eğitim alınması gerektiğini söyledi. ‘Kalemsiz Diksiyon’ kitabı hakkında bilgi veren Ankâoğlu, okuyucuların kitapta bu bilgileri bulabileceğinin altını çizdi.

“Sahneye çıkmayan biri asla oyuncu olamaz”

Sanatın masaya yatırıldığı ziyarette, konuşan Tiyatro Oyuncuları Derneği (TO-DER) Başkanı Kıvılcım Kaya, kurum, sanat ve sanatçı hakkında şu ifadeleri kaydetti: “Öğrenci merkezli eğitim anlayışı, yeniliklere ve gelişmeye açık program felsefesi ve öğrencinin potansiyelini en üst noktaya taşımaktır. Amacımız; Kaliteli ve profesyonel ekip oluşturarak, öğrencileri sahneye hazırlamaktır. Bu bağlamda sahne çok önemli bir noktada yer alıyor. Sahneye çıkmayan biri asla oyuncu olamaz. Sanat ve zanaatta usta çırak ilişkisi çok önemlidir. Çırak ustasını geçemiyorsa sanat ve zanaat devam etmez.”

Pehlivanoğlu’ndan teşekkür

Ziyaretlerinden dolayı Ankâoğlu ve Kaya’ya teşekkür ederek, kitap hakkında bilgi alan Pehlivanoğlu, “Sanat hayatın her alanında yaşatılmalıdır. Sanatın toplum için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz ve bu tür haberlere fazlasıyla destek veriyoruz” dedi.

Osman Ağa Mh. Kuşdili Cad. Efes Çarşısı No: 12 Kat: 3/171 Kadıköy/ İstanbul

İletişim: 0530 794 50 13