HABER FOTOSarıyer Posta’da yer alan açıklamalarında çok önemli konulara değinen Dr. Cengiz Alp’in uyarı ve düşüncelerine katılmamak mümkün mü?

Sarıyer’de otuz yıldan beri siyaset içinde yer alıp, insan ilişkilerine büyük önem veren Dr. Cengiz Alp, çevresinde önce insan, sonra doktor, daha sonra da siyasetçi sıfatıyla öne çıkan, kişisel ve toplumsal değerlere önem veren biri.

Okuyan, okuduğunu anlayıp, başkalarına da aktaran ve gelişmesini sağlayan Dr. Cengiz Alp, insan yetiştirme ve kazanma sanatını da iyi biliyor.

Kişisel olarak sohbetlerinden büyük keyif alıp, dinlerken bilgi dağarcığımı geliştirdiğim Dr. Cengiz Alp’in engin deneyim ve birikimlerinden, onu tanıyan herkesin yararlanmasını öneririm, tanımayanların da tanımasını isterim.

Birçok konuda hemfikir olduğum, düşüncelerinden yararlandığım Dr. Cengiz Alp’in bu birikimlerini daha geniş kitlelerle paylaşacağı ve insanlara bugüne kadar olduğundan daha fazla yararlar sağlayacağı düşüncesindeyim.

Gazetede yer aldığı açıklamalarını bana yaparken de, haberi oluştururken de dikkatimi çeken bir paragrafı burada da paylaşmak istiyorum. Biliyorum ki Dr. Cengiz Alp, bu sözleri söylerken kişisel ve noktasal hedef gözetmedi ve genelleme yaptı. Ama günümüzde yapılan suiistimaller göz önünde bulundurulduğunda söylediklerine gerçekten katılmamak mümkün değil.

Dr. Cengiz Alp, yerel yöneticilerin sahip olması gereken özellikleri belirtirken, “Özellikle belediye başkanı koltuğunda oturan kişinin her anlamdaki etik anlayışı maksimum düzeyde olmalı. Bu nedenle yönetimi, sosyal demokrat belediyeciliğin hak ettiği şekilde namuslu, düzgün, eşitlikçi, ayrımcılık yapmayan hiçbir şekilde başkalaştırmayan, ötekileştirme zihniyeti olmayan ve en önemlisi de kamu malını kendi malı gibi koruyan yöneticilere emanet etmemiz lazım” dedi.

Bu cümleleri tercümeye veya yorumlamaya gerek var mı? Bence yok. Demek istenilen ortada. “Dürüst olun kardeşim” diyor, Dr. Cengiz Alp.

Anadolu’da bir söz vardır “Dürüst ol, canımı ye..!” diye.. Evet, aynen öyle. Anadolu insanı dürüst olana canını bile verir. İnsanımız affedicidir, hatalarını kabul edenleri affeder, doğru yolu bulması için zaman ve fırsat verir. Ama iyi niyetinin suiistimal edilmesini de hiç kendine yediremez. Burnundan fitil fitil getirir. Kendine yapılanı unutmaz da..! Bir gün gelir mutlaka hıncını alır.

O zaman Dr. Cengiz Alp’e iyi kulak vermeli. Böyle insanlar her yerde bulunmaz.

İşin başına geçirmek için yönetici de bulunur, siyasetçi de. Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. Kimi edebiyle yer, kimi yüzüne gözüne bulaştırır. Ama insan bulmak, adam gibi adam bulmak zordur. Bana göre Dr. Cengiz Alp zor bulunanlardan. Güven duyulan, duyulan güveni suiistimal etmeyen ve peşinden gelenleri yarı yolda bırakmayan bir kişilik yapısına sahip. Hani mutlaka okunması gereken kitaplar vardır ya aynen öyle. Okuyup, tavsiye edilebilecek bir kitap bence. Kendisinin okuyup, bana tavsiye ettiği kitaplardan çok şey öğrendim. Benim tavsiye edebileceğim kitaplardan birinin adı da ‘Dr. Cengiz Alp’. İçinde çok şey var. Tabi ki okuduğunu anlayabilene..

Tuncay DAĞLI