11Sarıyer Belediyesi tarafından organize edilen iletişim seminerlerinin ilkinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen kadın hakları panelinde yaşanan skandalın bir benzeri daha yaşandı. İletişim konusunda çalışanlarını ve halkı eğitmeye çalışan belediye, sahip olduğu iletişim imkanlarıyla 100 kişilik salonu dolduramadı.

Balık ekmek günü’nde meydanın hınçahınç dolması için uzak mahallelerden otobüsler kaldıran belediye, çağımızın en önemli sorunu haline gelen insanlar arası iletişimsizlik konusunda kendisi örnek teşkil etti. Binlerce kişiye SMS yoluyla ulaşılması, pankartlar asılması, 5belediyenin web sitesinde de duyurulmasına karşın 10 kişiye ulaşamayan izleyici sayısı, aslında ‘İletişim olmazsa olmaz mı?’ adlı seminerdeki etkili iletişin nasıl kurulur eğitimine öncelikle belediye görevlilerinin ihtiyaç duyduğunu ispatlamış oldu.

DUYURMAK İNSANLARIN GELMESİNİ SAĞLAMIYOR

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Eğitmeni Gülay Arslan tarafından verilen seminerlerin ilki Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nde düzenlendi. Ancak hem mesai saatine denk gelmesi, hem gün ortası olması nedeniyle halkın önemsemediği seminere, öğrenci, öğretmen, belediye çalışanı, SAGEM eğitmenleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasilerden de ilgi görmedi. Hatta seminere gelmek için bir belediye yetkilisinden bilgi isteyen BBP İlçe Başkanı Hüseyin Koç da 7Kültür Merkezi yerine Ferahevler’deki belediye ek hizmet binasına yönlendirildi.

Seminere gelen sayısının 7-8 kişiyi geçmemesine karşın eğitmen Gülay Arslan İletişim, Etkili bir iletişim nasıl kurulur?, Pasif ve aktif iletişim nedir?, İletişim çeşitleri nelerdir? Başlıkları altında bilgi aktardı ve insanlar arasındaki iletişim kopukluğunun sebeplerini açıkladı.

Sarıyer Belediyesi tarafından organize edilen bu tür eğitimsel kültürel etkinliklerin yalnızca kitle iletişim araçlarıyla duyurulmasının izleyici toplamaya yetmediği, hedef kitle ile daha etkili diyalog kurulması, hatta ulaşım imkanları sağlanması gerektiği de bir kez daha anlaşılmış oldu