Mahkeme kararıyla yönetimi kayyuma teslim edilen CHP Sarıyer'in eski İlçe Başkanı Mehmet Deniz, halen ilçe başkanı olduğunu ve atanan kayyum heyetinin yetkisi dışına çıkarak suç işlediğini ileri sürdü.
Sarıyer Posta’ya açıklamalarda bulunan Deniz’in sözleri, kafaları daha çok karıştırırken, icra yoluyla uygulanan mahkeme kararının ileride bir üst mahkeme tarafından değiştirilebileceği ya da bozulabileceği, yapılacak olağanüstü kongrenin iptal edilebileceği ve ortaya yeni bir bir kaos çıkabileceği ihtimallerini doğurdu.
DENİZ; “KAYYUM İLÇE BİNASINI İŞGAL ETTİ”
Önceki gün ilçe binasına gittiğini ve kayyum heyetinden Erdal Sarıgöl’le görüşüp, ilçe başkanlığı görevinin devam ettiğini söylediğini doğrulayan Mehmet Deniz, “Evet gittim ve arkadaşlara ilçe başkanlığımın yasal olarak devam ettiğini söyledim. Çünkü temyize giden ve ucu açık bir karara dayanan kayyumun, ilçe binasına gelip, icra yoluyla göreve başlaması, kapıların kilitlerini değiştirmesi ve bilgisayarların şifresini kırarak kayıtlı bilgi ve belgeleri alması doğru değil. Bu bir işgaldir ve suçtur” dedi.
Olağanüstü kongre için gerekli delege listesini kayyuma teslim ettiğini bunun dışında ilçe yönetimi ile ilgili diğer evrakları teslim etmesinin söz konusu olmadığını ve etmeyeceğini belirten Mehmet Deniz şunları söyledi:
“Ben arkadaşlarımla birlikte ilçe binasına gidip, fiili durumun tutanağını tuttum. Çünkü hala ilçe başkanıyım ve bunu yapmak benim görevim. Ben Sarıyer’de 7 bin parti üyesini temsil ediyorum. Ayrıca parti genel merkezine ve üst yönetimine de sorumluluklarım var. Bu anlamda ilgili kişi ve makamlara da bilgi veriyorum. Ancak benim ilçede kullandığım bilgisayarımın şifresi kırılıp, kayıtlı bilgilere alarak bazı basın mensuplarına servis edilmiş. Yayınlanan haberlerde ‘fişleme’ olarak belirtilen olay, parti üst yöneticileri tarafından yapılan talep doğrultusunda bilgilendirme amaçlı gerçekleştirilmiş özel bir çalışmadır. Sadece onunla kalınmamış başka faaliyetlerde de bulunulmuştur. Bu tamamen partimizin üst yönetiminin isteği doğrultusunda olmuştur. Bu benim görevim. Ben partimin genel başkanını bilgilendirdim. Ama bunu deşifre etmek, basında çıkmasını sağlamak doğru değil. Bu olay CHP’lilik ruhuna uymuyor. Bunu yapanları kınıyorum.”
“OLAĞANÜSTÜ KONGREDE ADAY OLMAYACAĞIM”
İlçe başkanlığı yönetiminin temyiz yolu açık bir karara dayanarak kayyuma devredilmesi nedeniyle olağanüstü kongrenin de yapılamayacağını savunan Mehmet Deniz, değişmesi muhtemel bir karar olduğunu ve bu nedenle olağanüstü kongrede de aday olmayacağını söyledi. Deniz, “Çünkü bu kongre yasal değil. Kararın iptal edilmesi ya da temyiz sonucu değişme imtimali var. Ancak kayyum atanan kişilerin haklı olduğu anlamında, onların lehine yüzde 1 olasılık bile olsa, yasalara saygı gereği sonucu bekleyeceğim. O ana kadar da ilçe başkanı olduğumu savunacağım. Mahkeme ne karar verirse de ona uyarım. Çünkü bu olay benim değil partimin bir sorunu. Ben ilçe başkanlığına kendiliğimden gelmedim. Parti yöneticilerim atadı. Genel merkez neye karar verirse o olur. Ama yaşanılan her şeyi kamuoyuna aktarmak, paylaşmak ve deşifre etmek doğru değil. Bu arkadaşlarım yanlış yapıyor” dedi…
Mehmet Deniz’in açıklamalarıyla akıbeti meçhule giden CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı koltuğunun kime yar olacağı önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelerle belli olacak..



