Yaklaşık 25 yıldan beri evlerinin musluklarından su akmayan Maden Mahallesi Dereiçi Sokak sakinleri bu konuda verdikleri mücadeleyi kazandılar ve bugün suya kavuştular. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ile yönetim Kurulu üyeleri de mahalleyi ziyaret edip, vatandaşların sevincini paylaştı.
Karayolu tüneli bağlantı yolunun yapımı nedeniyle gecekondularının yıkılmaması için uğraşan vatandaşlar bu arada yaşamak için de ayakta kalma mücadelesi veriyordu. Kullandıkları suyu tankerlerle taşıyan vatandaşlara Belediye’de destek sağlayıp, tanklarına belirli günlerde su dolduruyordu. Ancak yıllardan beri taşıma suyla ihtiyaçlarını gideren Dereiçi sakinleri bundan böyle çeşmelerinden akan suyu kullanacak.
İSKİ tarafından su şebekesi döşenmesi amacıyla başvurmadık makam bırakmayıp, ellerinde pankartlarla eylem bile yapan vatandaşlar için Sarıyer Belediye Meclisi de devreye girmişti. Bu kapsamda oluşturulan Gecekondu ve Mahalle Sorunlarını Araştırma ve İnceleme Komisyonu tarafından da bir rapor hazırlanmıştı.
CHP'li Gökhan Zeybek, AK Partili Cemil Özbalta ve MHP'li Osman Güloğlu’dan oluşan komisyon tarafından hazırlanan rapor Belediye Meclisi’ne sunulmuş ve gerekli çalışmanın yapılması sağlanmıştı.
Dereiçi’nde incelemede bulunan komisyon üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e, kanalizasyon ve içme suyu sorununun çözülmesinde gösterdikleri çaba nedeniyle teşekkür etmişlerdi. Bu arada Sarıyer Posta gazetesi tarafından da sürekli gündemde tutulan su sorununun çözümüne destek veren Milletvekili Ali Turan, Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Meclis Üyeleri Halil Canarıkan, Ayla Serpil Bağrıaçık, ve Ali Rıza Yılmaz’ın da büyük katkısı olduğu belirtilmişti.
Yıllardır hasretini çektikleri suya kavuşmanın sevincini duyan Maden Mahallesi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan da bu konuda, emeği geçen herkese mahalle sakinleri adına teşekkür etti.



